Hoivapalvelu kohtaa vanhuksen sydämellä ja kulloisiinkin tarpeisiin tarttuen

Aurinkoa arkeen Valkokullasta

Valkokulta Oy

Kesällä Valkokullan asiakkaalle järjestyy vaikka kahvihetki pihalla linnunlaulussa ja kukkien katveessa. (Kuva: Valkokulta Oy)

Papan päivään tuli paistetta, kun siivouspäivä vaihtui lettukesteihin ja apea mieli kirkastui.

Oli päivä, jona Valkokullan hoitajan piti mennä vanhan pariskunnan luo siivouspäivää pitämään. Mutta herraa olikin kohdannut suru: rouvan lähtö sairaalaan pitkäksi aikaa. Herra oli alla päin.

Vaan hoitaja tajusi tilanteen.

– Hän sanoi, että nyt tehdäänkin pikasiivous, mennään kauppaan ja paistetaan lettuja, hoivapalvelu Valkokullan toimitusjohtaja Riikka Salakari kertoo.

Ja niin pappa piristyi, ja samalla tuli liikuntaa ja aktiviteettia.

Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten Valkokullan väki tekee vanhushoivatyötä sydämellä, hoksottimet valppaina ja monipuolisesti toimien.

Salakari haluaakin huomauttaa, ettei tarvitse synkistyä paljon pinnalla olleisiin mielikuviin huonosta vanhustenhoidosta. Hyvää vanhustenhoivaa on saatavilla. Valkokulta tarjoaa sitä Tampereen seudulla.

 

Valkokullan periaate on, että pikavisiittejä ei tehdä.

– Meille on tärkeää kohdata asiakas rauhallisesti ja aidosti ja havainnoida hänen vointiaan, Salakari kertoo selittäen, että ajan kanssa hoitaja ehtii huomata asioita, joihin tarttua, havaita vaikkapa oireilua, joka vaatii jatkohoitoa.

Valkokulta tarjoaa monenlaisia palveluita kotiin aina kylvetyksestä ja pukemisesta ruoanlaittoon ja siivoukseen, sairaanhoidollisista toimenpiteistä asiakkaan kanssa jutusteluun ja taiteiluun.

Tuttu hoitaja tekee vierailulla useita asioita; paikalla ei vain piipahtele ihmisiä pikaisesti hommansa alta pois hoitamassa. Hoitaja seurailee, juttelee, tarttuu tarpeelliseen – vaikkapa sivumennen lakaisee lattian. Myös asiakkaan toiveita kuunnellaan aina.

– Jos hän haluaa tuoreita kukkia, me tuomme niitä.

Lisäksi Valkokulta tarjoaa vanhuksille päivätoimintaa. Vanhus voi mennä kuudeksi tunniksi Soppeenmäen toimitilaan, nauttia siellä yhdessäolosta, taidepainotteisesta tekemisestä ja ruokailusta.

Saunotuspalveluakin on tarjolla vanhuksille. Vanhusten lisäksi lapsiperheet voivat saada kotiapua Valkokullalta.

Eikä palveluun pääsy ole kiemurainen urakka.

– Se on yksi puhelinsoitto tai sähköposti, niin tulemme kartoituskäynnille kotiin ja voimme sitten aloittaa palvelun.

 

Valkokulta Oy

Apua saa monenlaisiin askareisiin, ja niiden lomassa myös seurustellaan asiakkaan kanssa ja seuraillaan tämän vointia. (Kuva: Valkokulta Oy)

Juuri monipuolisuus, toiveiden täyttäminen ja aito läsnäolo ovat Valkokullan laatua.

– Haluamme auttaa asiakasta löytämän aurinkoisen arjen, sen, että arki olisi mielekästä ja elämänmyönteistä. Meillä on henkilökunta, jolla on korkea työmoraali ja ammattitaito ja joka on sisäistänyt yrityksemme arvomaailman.

Vaikka valpas hoitaja mukauttaa työtään tilanteen mukaan, taustalla on tarkka ja järjestelmällinen suunnittelu. Kaikki palvelut on määritelty huolella. Näin taataan laatu ja sujuvuus. Ammattitaitoa on sitten soveltaa perusrunkoa kulloiseenkin tarpeeseen.

Valkokullan laatua takaavat myös käyntien tarkka kirjaus, asiakaspalautekyselyt, yhteydenpito asiakkaisiin ja omaisiin, laadun tarkkailu ja henkilöstön hyvinvoinnista huolehtiminen, joka heijastuu asiakaskokemukseenkin.

– Meille onkin myönnetty ISO 9001 -sertifikaatti, joka on osoitus työstämme laadun eteen.

 

Toisin kuin usein luullaan, yksityinen hoivapalvelu ei aina ole kallista. Valkokullan hinnat eivät ole pilvissä, ja lisäksi asiakas voi hyödyntää kotitalousvähennystä tai palveluseteliä. Näiden hoitamisessa Valkokullan väki voi myös avustaa.

– Yksityiset palvelut voivat tulla jopa edullisemmiksi kuin julkiset.

 

Kuten mihin tahansa tarpeisiin Valkokulta taipuu vaikka vuodenaikojenkin mukaan. Nyt siis kesän kukkiessa voi ottaa ilon irti myös suvesta.

– Jos kesällä tekee mieli vaikka puistoon, uimarannalle tai torille, niin ei muuta kuin soitto meille. Vai tahtoisitko hoitajan mökkireissulle kaveriksi?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?