Miten käy Saurion?

Vuonna 1903 valmistunut Saurio on seuraava Ylöjärven vanhoista rakennuksista, jonka kohtalosta saattaa tulla vääntöä – tai sitten ei.

Tekninen lautakunta päätti loppukeväästä, että entinen työväenopisto laitettaisiin myyntiin, mutta lopullisesti asiasta päättää kaupunginhallitus kenties syksymmällä.

Vääntöä myynnistä saattaa tulla useastakin syystä. Osviittaa erimielisyyteen antaa jo teknisen lautakunnan päätös, joka ei ollut  yksimielinen.

Demareiden Yrjö Nevala olisi halunnut, että Soppeenmäessä sijaitsevan Saurion kunto ja kustannusarvio mahdollisesta remontista olisi selvitetty uudelleen. Nevalan esitys sai taakseen viisi ääntä yhdestätoista, joten äänestys oli perin tiukka.

Nevalan taakse asettuivat vihreiden, demareiden ja vasemmiston edustajat. Myyntiä kannattavan päätösehdotuksen taakse asettuivat puolestaan perussuomalaisten, keskustan ja kokoomuksen edustajat.

Päätös oli siis täysin puoluesidonnainen.

 

Kaupunginhallituksen paikkajako on täsmälleen sama kuin teknisessä lautakunnassa, mutta jäsenet ovat eri henkilöitä.

Kaupunginhallituksessa demareita on kaksi ja vasemmistoliiton edustajia yksi samoin kuin perussuomalaisia. Vihreiden ja keskustan edustajia on kaksi ja kokoomuksen edustajia kolme.

On mielenkiintoista nähdä, ovatko puolueet lyöneet lukkoon kantansa, vai voiko päätös muuttua. Ja päättääkö kaupunginhallitus todella asiasta lopullisesti.

Ylöjärvi ei ole mitenkään pullollaan vanhoja rakennuksia, eikä ainakaan juuri Saurion kaltaisia rakennuksia. Vanhojen tilojen päärakennuksia on enemmän.

Mielenkiintoisen tilanteesta tekee myös se, että Sauriossa on sisäilmaongelmia ja se, ettei sitä saa purkaa. Kuka ostaisi Saurion?

Arvokas Saurio on siinä mielessä, että sillä on ainutlaatuinen historia:  Alun perin raittiustaloksi rakennettu Saurio on toiminut myös muun muassa punaisten esikuntana, kouluna ja sotaorpojen lastenkotina.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.