Yhteislaulutapahtuma Räikkä Raikaa täyttyi jälleen viimeistä istuinta myöten

Anneli Mattila laulatti Räikän yleisöä

Räikkä Raikaa yhteislaulutapahtuma omaa jo ylivuosikymmenen mittaisen tradition. Mukaansatempaava ja rento ylöjärveläinen laulu- ja kesätapahtuma osoitti jälleen kerran paikkansa puutarhakaupungin suvessa.

Räikkä Raikaa oli iskelmäartisti Anneli Mattilalle ensimmäinen esiintyminen yhteislaulutapahtumassa.

Perinteisessä Räikkä Raikaa -yhteislaulutapahtumassa ylöjärveläisyleisön fiilistä nostatti kotimaisen iskelmätaivaan tähtiin lukeutuva Anneli Mattila. Hänelle ylöjärveläinen kesätapahtuma oli uusi tuttavuus.

– Olen mukana täällä ihan ensimmäistä kertaa. Tämä on minulle ensimmäinen esiintyminen ylipäätään missään yhteislaulutapahtumassa, kolmekymppinen iskelmätähti sanaili haastattelutuokion aluksi aurinkoisella Räikällä.

Artistin kesä on sujunut, kuinkas muutenkaan, keikkailun merkeissä.

– Viikonloput ovat menneet aika lailla keikkalavoilla. Lisäksi esiintymisiä on ollut myös viikolla, Anneli Mattila summasi kesän tähänastista kiertuetta.

Räikän kesäillan yhteislaulukattaus sisälsi paljon kaikille tuttuja lauluja vuosien takaa ja myös lähimenneisyydestä.

– Jorma Kyrö on koonnut tämänkertaisen setin. Lauluja on Juice Leskisestä aina Katri Helenaan saakka, Mattila taustoitti.

Levy tulossa kesän aikana

Anneli Mattila on artistina nuori ja hänellä on esiintymisvuosia edessään vielä viljalti. Esiintyjänä hän haluaa edetä maltillisesti.

– En koskaan mieti mitään erityisiä saavutuksia. Suurin saavutukseni pitkään aikaan on ollut se, että sain itse valikoida biisit tulevalle levylleni. Siihen katseluun menikin noin kolmisen vuotta.

– Sain tehdä levyä siskoni miehen studiolla. Levy ilmestyy nyt kesän aikana. Luultavimmin se tulee ulos elokuun alussa, Mattila arvioi.

Anneli Mattila on lähtöisin Karvialta. Kunta sijaitsee Satakunnan maakunnassa. Aivan ”iholla” ovat lisäksi Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakunnat.

Iskelmälaulajalla on selvä maakunnallinen identiteetti, jota hän kantaa.

– Kyllä minun identiteettini kuuluu nimenomaan Satakuntaan, hän vastasi ykskantaan.

– Olen toki asunut Seinäjoella ja Jyväskylässä, josta muutin takaisin synnyinseudulleni Karviaan, Mattila lisäsi.

Karviaan paluulle oli selvä syy, vaikka toki sillekin ratkaisulle oli olemassa vaihtoehto.

– Minulla oli kaksi vaihtoehtoa: joko takaisin kotikonnuille Karviaan tai sitten Tampereelle. Perhe ja läheiset ihmiset ratkaisivat sen, että palasin Karviaan.

– Keikkaelämän kannalta Tampere olisi ollut toimiva vaihtoehto, koska sieltä on suhteellisen lyhyt matka joka paikkaan. Ja kuka tietää, vaikka pakkaisin vielä laukkuni ja saapuisin Manseen. Olen kuitenkin vielä suhteellisen nuori, Mattila mietiskeli.

”Varmaanjoka kerta”

Tuttu laulutapahtuma Räikällä veti jälleen kerran esiintymisteltan täyteen innokkaita laulajia. Paikalle saapui myös tapahtuman konkarikävijä Kari Peltola rouvansa Ritva Tyrkön kanssa.

– Aika usein olen ollut tässä yhteislaulutapahtumassa. Varmaan joka kerta, Peltola muisteli.

Ylöjärveläinen luonnehtii tutun kesäsäistä laulutapahtumaa onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

– Minulla on täältä pelkästään hyviä muistoja. Tämä tapahtuma on kehittynyt paljon ja tänne saapuu runsaasti ihmisiä, jotka ovat iloisella mielellä ja laulavat.

Lauluharrastus on Peltolalle tuttu juttu.

– Olen laulanut ja laulan edelleen Siivikkalan kuorossa ja Ylöjärven seurakunnan kamarikuorossa. Tämän lisäksi musisoin Rahtarit-yhtyeessä.

Kari Peltolan mielestä Räikän suviehtooseen oli jälleen valikoitu osuvia kappaleita.

– Nämä ovat juuri sellaisia lauluja, joita ihmiset tahtovat laulaa. Näihin on helppo lähteä mukaan, kokenut lauluharrastaja kiitteli.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?