Sisko Paloviita hämmästyi parkkisakoistaan

Sisko Paloviita sai sakot käytyään Emminkammarissa vaikka ajatteli jättäneensä autonsa juuri oikealle, vierailijoille tarkoitetulle paikalle. Parkkipaikan merkintöjä on sittemmin selkiytetty.
parkkisakot, parkkipaikka, kuva: Iiria Lehtinen

Sisko Paloviita jätti autonsa tästä paikasta pari paikkaa oikealle ja ajatteli jättäneensä autonsa hyvälle paikalle, koska oli vierailemassa Emminkammarissa. Kyltissä kun lukee, että Emminkammarissa vierailijoille.

Kaurasmäessä asuva Sisko Paloviita yllättyi ikävällä tavalla keskiviikkona 23. toukokuuta.

Hän kävi tutkimushenkilönä Emminkammarissa Rantajätkäntiellä ja palatessaan autolleen hän huomasi saaneensa parkkisakot.

Paloviita oli  ihmeissään neljäkymppiä maksavista sakoistaan.

Hän oli parkkeerannut Rantajätkäntien viereiselle parkkipaikalle, jossa on monenlaisia eri merkintöjä. Yhdessä kylteistä on iso P ja sen alla teksti: vain Emminkammarissa vierailijoille.

Paloviita oli parkkeerannut kyseisestä kyltistä kahden auton verran oikealle ja ajatellut olevansa juuri oikealla paikalla, koska hän oli ollut käymässä Emminkammarissa.  Vierailijapaikkojen määrää kyltin vieressä ei ilmoitettu tai rajattu.

Monenlaisia merkintöjä

parkkisakot, parkkipaikka, kuva: Iiria Lehtinen

Parkkipaikalla on paljon erilaisia kylttejä.

Saman rivin päässä oikealla on toisenlainen kyltti, jossa lukee Rantajätkäntie 2 erikoisluvalla.

Vastapäätä näitä kahta edellä mainittua kylttiä eli vastapäisessä rivissä samalla parkkialueella on vielä kahdenlaisia kylttejä.

Toisessa lukee Rantajätkäntie 2 erikoisluvalla TAI 2h. Saman rivin toisessa päässä on allekkain kolme kylttiä, joissa lukee jokaisessa eri teksti: Rantajätkäntie 2 erikoisluvalla ja Vain Emminkammarissa vierailijoille ja 2h.

Reklamaatio Parkki-Patelle

Paloviita on tehnyt sakoistaan reklamaation pysäköintiä valvovalle yksityiselle Parkki-Patelle.

Paloviita haluaa varoittaa paikasta muita Emminkammarissa asioivia.

– Kuinkahan moni on ehtinyt saada tältä paikalta sakot, hän miettii.

Käytäntö muutettiin paremmaksi

Emminkammarin ja Ylöjärven yhtenäiskoulun välinen parkkipaikka on Asunto-osakeyhtiö Ylöjärven Emminkammarin parkkipaikka.

Soitto osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajalle Hannele Kyttälä-Koskiselle  paljastaa, että Emminkammarin vierailijapaikan käyttäjällä pitäisi olla käytössään erillinen erikoislupa, joita myönnetään tietty määrä.

Puheenjohtaja kuitenkin ymmärtää, etteivät vierailijat välttämättä tiedä tätä vaan luulevat, että paikkaa voi käyttää kuka tahansa vierailija.

Jutun mennessä painoon Kyttälä-Koskinen oli jo ottanut yhteyttä Parkki-Pateen, jotta parkkipaikalta poistettiin kokonaan vierailijakyltit sekaannusten välttämiseksi. Kyttälä-Koskinen myös pyysi, ettei Parkki-Pate perisi Sisko Paloviidalle määrättyä sakkoa.

Kyttälä-Koskisen mukaan asunto-osakeyhtiön oli pakko ottaa vähäisille parkkipaikoilleen yksityinen pysäköinninvalvonta.

– Koululaiset ja opettajat jättivät parkkipaikallemme autojaan.

 

 

 

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>