Leijapuisto on säilytettävä

Kuunnellaanko ylöjärveläisessä kaavoituspolitiikassa enemmän rakennusfirmoja, asuntovälittäjiä ja bisnesmiehiä kuin tavallista asukasta? Tämä jää nähtäväksi kun parhaillaan nähtävillä oleva Kirkonseudun osayleiskaava tulee päätettäväksi valtuustossa.
Kannatan Ylöjärven Kirkonseudun rakentamisen tiivistämistä. Se ei kuitenkaan saa tapahtua uhraamalla Leija-puisto asuntorakentamiselle. Meidän tulee nähdä pitkälle tulevaisuuteen. Olen vakuuttunut, että tulevat sukupolvet arvostavat tämän päivän päättäjiä, jotka jättivät Leijapuiston puistoksi.
Monessa kaupungissa on nähty jo aikaa sitten kuinka suuri merkitys viihtyisällä ympäristöllä on hyvinvoinnille. Puistot ja viheralueet lisäävät hyvinvointia. Keskuspuisto, missä voi kuljeskella hyvin hoidetussa ympäristössä, olisi todella arvokas asia.
Aronrantaa ollaan myös uhraamassa asuntorakentamiselle. Epäilen vahvasti hankkeen onnistumista, sillä alueen liikennejärjestelyt ovat erittäin haastavat. Ne vaativat kalliita eritasoratkaisuja tai vastaavia järjestelyjä, jotta alueelle ylipäänsä pääsee sujuvasti.
Toivottavasti moni jätti lausunnon tai kommentin Kirkonseudun osayleiskaavasta. Vain riittävän vahva palaute muuttaa virkamiesten ja päätöksentekijöiden näkemyksiä.
Kangasalan kaupunki on ottanut huomattavan askeleen kohti tulevaa sivistyskaupunkia rakentamalla Kangasala-talon. Sen suojissa toimii näyttelytiloja, elokuvateatteri ja erilaisia kokoontumistiloja. Talo on keskellä kaupunkia ja kaikkien helposti saavutettavissa. Näin voi olla myös Ylöjärvellä, jos yhteistä tahtoa löytyy. Leija-puisto tarjoaisi tämän tyyppiselle kulttuurirakennukselle keskeisen sijainnin.

Rauno Kesseli
kaupunginvaltuutettu (vas.).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.