Kujanpään katse Berliinin EM-finaalissa

Ylöjärveläislähtöinen seiväshyppäjä Urho Kujanpää ylitti viime viikonloppuna Virroilla yleisurheilun EM-kisarajan. Vaikka rajan ylitys oli odotettavissa, oli tuloksen tekeminen heti kesäkauden alussa Kujanpäälle helpotus.

Urho Kujanpään seipäät kulkevat auton katolla hyppypaikalta toiselle.

– Virroilla oli tosi hyvä keli hypätä. Itse asiassa koko toukokuu on ollut hyvää tuloksentekoaikaa, koska säät ovat suosineet. Suomessa onkin saavutettu nyt paljon kisarajoja myös muissa lajeissa, Kujanpää kertoo.

Tampereen Pyrintöä edustava Kujanpää oli äskettin reilut kolme viikkoa suomalaishyppääjien kanssa Italiassa harjoitusleirillä. Siellä Kujanpään hyppyjä seurasi muun muassa naisseiväshyppääjiä Minna Nikkasta ja Wilma Murtoa luotsaava Jarno Koivunen.

– Hän on todella hyvä valmentaja ja hyvä ihmistuntija. Urho sai leiristä paljon irti, Urho Kujanpään isä Hannu Kujanpää kertoo.

Kujanpäät eivät ole täysin tyytyväisiä Suomen Urheiluliiton seiväshypyn lajivalmentajaan Steve Ripponiin.

– Meillä ei ole ollut juurikaan kontakteja häneen, johtuen ehkä hänen tavastaan tehdä töitä. On kuitenkin hyvä, että pian Rippon lähtee Urhon ja ainakin yhden toisen urheilijan kanssa kisamatkalle Saksaan, Hannu Kujanpää selvittää.

Ensi viikonloppuna Kujanpää hyppää kilpaa Jyväskylässä. Sen jälkeen vuorossa on kaksi kilpailua Saksassa, Someron seiväskarnevaali sekä Kalevan kisat.

Kesän päätavoite on kuitenkin Berliinin EM-kisoissa elokuun alkupuolella. Berliinissä on luvassa todella kovatasoinen seiväskisa.

– Veikkaan, että pitää hypätä 560 päästäkseen finaaliin, koska Euroopassa on nyt todella kova taso. Virroilla tein jo kolme hyvää yritystä 563:sta, joten se lupaa hyvää, parhaimmillaan 555 hypännyt Kujanpää sanoo.

Kujanpään mukaan hänen harjoitteluunsa ei ole tehty suuria muutoksia, mutta positiivista on se, että 21-vuotias nuorukainen on saanut harjoitella terveenä. Selkävaivat ovat ainakin toistaiseksi jääneet historiaan.

Jo viime vuonna Kujanpää alkoi harjoitella aiempaa pitempää vauhtijuoksua.

– Leirillä etelässä juoksu alkoi olla teknisesti parempaa. Se mahdollistaa sen, että ponnistus toimii ja ajoittuu paremmin kuin viime vuonna. Lisäksi sain turkulaishyppääjiltä paljon uusia treenijuttuja, joiden tekemistä jatkan, Kujanpää kertoo.

Vaikka Kujanpää tekee hyppyharjoituksia pääsääntöisesti Tampereen Ratinassa niin hänet nähdään tänä kesänä treenaamassa myös Ylöjärvellä Räikän kentällä.

– Yritämme näkyä myös Räikällä, koska puitteet ovat siellä nykyään upeat.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.