150-vuotiasta Ylöjärveä juhlistetaan monin tapahtumin

Ylöjärvi täyttää ensi vuonna 150 vuotta. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan suunnitelman ensi vuoden juhlallisuuksista. Luvassa on tapahtumien täyttämä vuosi.

Puutarhakaupunki juhlii ensi vuonna näyttävästi.

Ylöjärvi-päivää vietetään vuosittain 24. tammikuuta, mutta 150-vuotisjuhlallisuuksia on tarkoitus laajentaa koko vuoden ajalle. Tapahtumia koordinoi Ylöjärven kulttuuripalvelut.

– Tapahtumien suunnittelu on vielä alkutekijöissä. Ideat ovat valmiina, mutta nyt ne lähtevät jalostumaan, Ylöjärven kulttuurisihteeri Minna Vallin toteaa.

Vallin on käynyt esittelemässä tapahtumaideoita kaupunginjohtoryhmälle, jonka jälkeen ajatukset ovat vielä muokkautuneet. Myös Ylöjärvi-Seura on ollut mukana omalla ehdotuksellaan.

– Toteutus suunnitellaanja tehdään sitten tapahtumakohtaisesti. Jokaiselle tapahtumalle kootaan joku tekijäryhmä, Vallin sanoo.

Valoa ja rokkia

Juhlavuosi alkaa 24. tammikuuta kaupungin virallisena syntymäpäivänä, jolloin järjestetään kutsuvierastilaisuus kaupungintalolla.

Tammikuun lopussa luvassa on Ylöjärven valot -tapahtuma. Neljän päivän aikana kaupungintalo valaistaan. Lisäksi Räikänpuistoon ja kirjasto Leijan pihaan pystytetään valotaideteoksia. Näyttävät taideteokset muodostavat kokonaisuuden kävelyreitin varrelle ja kaupunkilaiset voivat tutustua teoksiin omaan tahtiin iltaisin. Myös Kurun ja Viljakkalan kirjastot valaistaan.

Kesällä ohjelmassa on muun muassa Veistosrokki Räikänpuistossa. Musiikkitapahtumalla pidetään yllä Eput-veistokseen liittyvää kaupunkimarkkinointia. Tapahtuman tuotantovastuu annettaneen kolmannelle sektorille.

Ensi vuoden syyskuussa on lisäksi tarkoitus viettää Räikän talon avajaisia. Talon kunnostuksen valmistuttua avajaisissa julkistetaan näyttelyt, tapahtumat ja kirjailijaresidenssivieraat.

Ensi vuoden ohjelmassa on myös jo tänä vuonna aloitettava Ylöjärven kaupungin muisti -projekti. Projektissa digitoidaan Ylöjärvestä kertovia valokuvia, videoita sekä tarinoita ja kootaan niitä ylöjärveläisten nähtäväksi audiovisuaalisessa muodossa. Kaupunkilaisia voidaan ottaa mukaan projektin toteutukseen ja aineiston keruuseen.

Kaikki mukaan

Jo nyt tiedossa olevien tapahtumien ohella kaupungin eri yksiköitä, kuten kouluja ja päiväkoteja, kannustetaan ottamaan juhlavuosi huomioon omissa tapahtumissaan. Myös paikallisia yhdistyksiä kannustetaan juhlistamaan kotikaupungin merkkivuotta omassa toiminnassaan.

– Kenttä on vapaa. Uskon, että juhlavuoteen tulee kovasti sisältöä. Myös kulttuuripalvelut voi reagoida juhlavuoteen omassa talousarviossaan, Minna Vallin sanoo.

Suunnitteilla on myös, että juhlavuoden markkinointia varten kaupunki tilaa logon, jota voi hyödyntää sekä painetussa viestinnässä että verkkoviestinnässä. Logo olisi kaikkien paikallisten toimijoiden käytettävissä.

Toistaiseksi suunniteltujen tapahtumien kustannusarvio on yhteensä noin 130 000 euroa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.