Honkaniemi ja Lampinen menestyivät molskilla

Ylöjärveläiset Nella Honkaniemi ja Anssi Lampinen esittivät vahvoja otteita Koululiikuntaliiton (KLL) kreikkalais-roomalaisen painin mestaruuskilpailuissa Tampereella.

Nella Honkaniemi oli varsin ylivoimainen omassa sarjassaan.

KLL:n mestaruuskilpailut on yksi Suomen suurimmista painitapahtumista. Tänä vuonna kevään kisoihin osallistui noin 300 painijaa kaikkialta Suomesta.

Nella Honkaniemi paini 7–13-vuotiaiden tyttöjen 48-kiloisten sarjassa. Honkaniemellä oli turnauksessa neljä ottelua, joista ensimmäisessä ylöjärveläistä vastaan asettui Muhoksen Voiton Eveliina Hanhisuanto.

Ottelun ensinmäinen minuutti oli varovaista painia. Hanhisuanto meni 2–0-johtoon, mutta jakson lopulla Honkaniemi heitti komean käsivarsiheiton ja siirtyi 2–4-johtoon.
toisella jakolla Honkaniemi kiskaisi vielä toisen neljän pisteen käsivarsiheiton ja laittoi vastustajansa mattoon. Tästä irtosi vielä kaksi lisäpistettä. Honkaniemi vei siis ottelun ylivoimaisella pistevoitolla 10–2.

Toisessa ottelussa Honkaniemeä vastaan tuli kärköläläinen Noora Pöllänen, jonka Honkaniemi selätti, kun ottelua oli käyty noin minuutti.

Kolmannessa ottelussa Honkaniemi kohtasi niin ikään kärköläläisen Jenna Vilkmanin, josta ylöjärveläinen vyörytti matossa ylivoimaisen pistevoiton ensimmäisellä jaksolla.

Viimeissä neljännessä ottelussa Honkaniemeä vastaan paini haukiputaalainen Jenna Pahikainen. Ottelusta tuli lyhyt, sillä Honkaniemi vyörytteli matossa Pahikaisesta ylivoimaisen pistevoiton vajaassa minuutissa.

Anssi Lampinenkin (oik.) pääsi nousemaan palkintokorokkeelle.

Anssi Lampinen paini puolestaan 14–16-vuotiaiden poikien 63-kiloisten sarjassa. Mukana oli yhdeksän poikaa eri puolilta Suomea. Lampisella oli lohkossaan kolme tiukkaa ottelua, joista hän voitti kaksi ja hävisi yhden.
Lampinen pääsi pronssiotteluun, jossa hän kohtasi laihialaisen Harri Kalervon. Lampinen nappasi mitalin mukaansa Ylöjärvelle pistein 3–1.