Kaupungintalolla keskusteltiin tulevasta osayleiskaavasta

Ylöjärveläiset ovat huolissaan Aron rannan tulevaisuudesta

Kaupungintalon valtuustosalissa järjestettiin viime viikon torstaina yleisötilaisuus, jossa esiteltiin Ylöjärven ydinkeskustan osayleiskaavan muutosta. Yleisössä herätti kysymyksiä etenkin runsas rakentaminen ja tulevaisuuden virkistysmahdollisuudet keskustan alueella.

Ydinkeskustan osayleiskaava on ollut kaupunkilaisten nähtävillä toukokuun alusta saakka.

Tilaisuus keräsi valtuustosalin täyteen ylöjärveläisiä.

Ehdotuksessa esitetään, että Soppeenmäki, Kirkonseutu ja Elovainio rakennetaan niin, että ne sulautuvat lopulta yhteen vuoteen 2040 mennessä. Näin ollen asuntoja rakennettaisiin yhteensä jopa 7 000 uudelle asukkaalle.

– Tavoitteena on, että osayleiskaava hyväksytään vielä tämän vuoden aikana, totesi kaupungintalon yleisötilaisuutta vetänyt kaavoitusarkkitehti Vesa Ylitapio.

Missä liikutaan jatkossa?

Osayleiskaavan esittely keräsi kaupungintalon valtuustosalin täyteen ylöjärveläisiä.

Ylitapiolle esitettiin kysymyksiä etenkin Aron rannan tulevaisuudesta, joka tuntui olevan monelle huolenaihe.

Osayleiskaavassa kun esitetään, että Arolle rakennettaisiin tulevaisuudessa asuinrakennuksia reilulle tuhannelle ihmisille. Näin ollen urheilukentät saavat väistyä muualle asuntojen tieltä.

Yleisöstä kysyttiin, minne esimerkiksi yhtenäiskoulun oppilaat ohjataan liikkumaan urheilukenttien jäädessä pois.

– Jäähallin ympäristöön olisi tarkoitus saada korvaavat koululiikuntapaikat, Ylitapio täsmensi.

Myös suositun uimarannan kohtalo mietitytti yleisössä.

– Tarkoituksena on, että ranta pysyy yleisessä käytössä. Sitä emme vielä tiedä, miten ranta rakennetaan ja tulisiko sinne esimerkiksi laituri tai muuta.

Elävä keskusta

Ylitapion mukaan yksi osayleiskaavan tärkeimmistä asioista on ajatus keskustan elävöittämisestä. Elävän keskustan ominaispiirteisiin kuuluvat vilkas ihmisliikenne, runsaat kauppamahdollisuudet ja kulttuuriaktiviteetit. Myös muunlaisten aktiviteettien ja työpaikkojen kuuluisi olla lähellä.

– Jollakin tavalla ympäristön  pitäisi olla aktiivinen siis 24 tuntia vuorokaudessa. Myös ympäristön laatu tulee olla sitä luokkaa, että se houkuttelee ihmiset ulos.

Elävä ympäristö käsittää Ylitapion mukaan monopuolisia rakennuksia ja viihtyisiä viheralueita, jotka on yhdistetty keskenään.

– Olisi kerrostaloja ja pientaloja, hän täsmensi.

Rakennussuunnitelmista pöyristynyt ylöjärveläismies kysyi Ylitapiolta, miksi jo nyt niin hieno ja viihtyisä Ylöjärvi halutaan turmella kerrostaloilla.

– Se loukkaa vanhoja talonomistajia, että tungette lonkeroitanne joka paikkaan, hän sanoi.

– Me emme tule catepillarilla kenenkään asumista häiriköimään. Kaavassa esimerkiksi Soppeentien pientaloalue pysyy aikalailla entisellään, Ylitapio vastasi.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?