Kauraselle ME-tulos klassisen penkkipunnerruksen MM-kisoissa

Vantaalla elettiin viikon verran suurta urheilujuhlaa. Maailman parhaat klassisen penkkipunnerruksen edustajat kokoontuivat kilpailemaan mitaleista 14.–19. toukokuuta Scandic Helsinki Aviacongressiin. Mukana kisassa oli 570 nostajaa 36 eri maasta. Suomen joukkueessa oli 84 nostajaa, joista neljä oli Ylöjärven Ryhdin edustajia.

Antero (vas.) ja Anton Kauranen olivat voimansa tunnossa MM-kisoissa.

Kisa oli juhlaa myös kaikille ryhtiläisille. Ensimmäisenä kisalavalle nousi heti maanantaiaamuna mastersnostajista Vuokko Viitasaari. Hänen meriittilistansa kansainvälisen tason kisoista oli jo entuudestaan mittava. Tällä kertaa listaan lisättiin pronssimitali naisten masters3 (60-vuotiaat) -sarjan painoluokassa 52 kiloa. Viitasaaren toisella nostolla tehty pronssitulos oli 55 kiloa.

Antero Kauraselta osattiin odottaa hyvää tulosta kisassa. Uusi maailmanennätys sarjassa masters4 (70-vuotiaat) painoluokassa 74 kiloa lunasti odotukset.
ME-tuloksen 125,5 kiloa Kauranen teki ensimmäisellä nostollaan. Tuloksen myötä Kaurasen kaulaan pujotettiin luonnollisesti kultamitali. Kaurasen kisaurakka ei päättynyt omaan voittoon. Todennäköisesti hän oli koko kisan kovin nostaja, koska jatkoi kisassa levymiehenä kisaviikon loppuun asti. Levymies lastaa nostajalle painot tankoon, joten maailmanmestarin loppuviikko kului fyysisesti rankassa työssä.

Antero Kaurasen poika Anton Kauranen on tällä hetkellä voimanostojaoston nuorin kilpailija. Vuonna 2003 syntynyt Kauranen kilpaili kisassa painoluokassa 54 kiloa sarjassa subjuniors. Kaurasen kaulaan pujotettiin palkintokorokkeella hopeinen mitali, jonka hän voitti 80 kilon nostollaan. Vantaan MM-kisa oli Kaurasen ensimmäinen kansainvälinen kilpailu. Mitalisti itse totesi kisan sujuneen ”ihan hyvin”.

Ryhtiläisten näkökulmasta sokerina pohjalla oli Teemu Hällforsin perjantainen kisa juniors-sarjan 83 kilon painoluokassa. Hällfors kilpailee viimeistä vuotta juniorisarjassa eli hän siirtyy ensi vuonna avoimen luokan kilpailijaksi.
Kisa oli Hällforsin osalta jännittävä myös taktisena pelinä, kun sarjan kilpailijat joutuivat lastauttamaan viimeisiin nostoihin rautoja, joilla olisi mahdollisuus mitaliin. Hällforsilla oli sekä voimaa että oikeat taktiikat, joten viimeisellä nostolla tehty 185 kiloa riitti hopeasijaan. Kisassa kolmanneksi tullut britti Bohdan jäi pronssille samalla nostotuloksella. Paremmuus ratkesi sillä, että Hällforsin oma paino oli pienempi kuin Bohdanilla. Tämä oli kaiken kaikkiaan hieno päätös Hällforsin juniorivuosille penkkipunnerruksen osalta.

Teemu Hällfors päätti junioriuransa menestyksekkäästi. (Kuva: Henry Hällfors)

PÄIVI RISTOLAINEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.