Taekwon-Do Centerille ensimmäiset opettajan arvot

Taekwon-Do Centerin pääopettaja, mestari Mariusz Steckiewicz (7. dan) ylensi vyökokeessa seurassa jo pitkään harrastaneet oppilaat Sanna Mäkisen ja Tarja Korhosen 4. danin mustalle vyölle.

Sanna Mäkinen (vas.) ja Tarja Korhonen saivat mestari Mariusz Steckiewiczilta opettaja-arvon. (Kuva: Sanna Mäkinen)

Mäkinen ja Korhonen saivat siten seuran ensimmäiset opettaja-arvot. Ne saavutettiin juhlavuonna, kun seura juhlii nyt 15-vuotista taivaltaan

ITF Taekwon-Dossa virallinen opettaja-arvo saavutetaan 4. danilla. Mäkinen ja Korhonen ovat harrastaneet lajia noin 15 vuotta. He ovat toimineet opettajina ja pyörittäneet seuran toimintaa siitä asti, kun pääopettaja muutti Vietnamiin vuonna 2009. Tarja Korhonen on seuran puheenjohtaja ja Sanna Mäkinen on varapuheenjohtaja sekä valmennuspäällikkö.

– Tämä on suuri päivä Taekwon-Do Centerille ja upea päivä minulle seuran perustajana ja mestarina. Minulla oli suuri kunnia ylentää Sanna Mäkinen ja Tarja Korhonen neljännen asteen mustaan vyöhön. Vuosien omistautuminen harjoitteluun ja seuran pitäminen kukoistavana ovat tuoneet tämän huomattavan saavutuksen. On suuri kunnia työskennellä niin molempien opettajien kuin jokaisen seuran jäsenen kanssa, mestari Mariusz Steckiewicz kommentoi.

ITF Taekwon-Dossa 4–9 danin arvoiset opettajat erottaa housujen ja hihojen sivussa olevasta mustasta pystysuorasta raidasta. Mustat vyöt tunnistaa vyön lisäksi takin helmassa olevista mustista nauhoista. Nauhat kuvastavat ”kuningashuoneen asemassa olevaa, aatelista”. Mustassa vyössä on 9 dania, koska 9 on suurin yksinumeroinen luku ja kolme kertaa kolme on yhdeksän. Numero kolme on kuningasnumero.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?