Mutalan historiaa: Hilkka, Ritva ja Saija – Maikkeja kaikki

Kuvan naiset ovat tunteneet toisensa niin kauan kuin muistavat. He ovat kaikki kotoisin Mutalasta, jossa he kokkasivat, voimistelivat ja askartelivat Mutalan Virin Maikeissa.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Saija osasi laulaa, Ritva oli vaaleaverikkö ja Hilkka urheilukapteeni

Näin Maikkien pöytäkirja kuvailee tässä jutussa esiintyviä naisia vuonna 1948:

"Nyt onkin tässä Saija Sinikka Lahtisen vuoro. Syntynyt Ylöjärvellä helmikuun 6 p:nä 1936.

Hän on tummatukkainen ja -silmäinen, hintelä ja reipas tyttö, 146 sm pituinen.

Saija käy Mutalan kansakoulun 5 luokkaa ja myöskin hän on seuran innokkaimpia harrastelijoita.--- Päälle päätteeksi hän on aika lukutoukka. Saija on myöskin aika laulajatyttönen. Hänellä on selvä, kirkas ja vahva laulun ääni, ja onkin hyvä, että Maikeissa on sellaisiakin mukana. Hänen lempiharrastuksensa on lukeminen.

Ohjaaja."

 

"Seuraavana pituusjärjestyksessä on Ritva Mirjami Kandelli. Hän on syntynyt 31 pv v. 1939 Ylöjärvellä.

Pituutta hänellä on 125 sm. Koulussa hän on toisella luokalla.

Hän on muuten oikea vaalea verikkö. Hiukset ovat vaaleat, ihon väri vaalea, mutta silmät eivät ole vaaleat, vaan ihan siniset. Hän on ollut pienestä saakka kaunis, eikä se kauneus ole kadonnut iän karttuessa.

Hän pitää m.m. kissoista ja koirista, mutta ei mistään kotitöistä. Hänen harrastuksiinsa kuuluu lukeminen ja käsityöt. Hän onkin innostunut ja aika hyväkin ikäisekseen viimeksi mainitussa.---

Historioitsija."

 

"Hilkka Linnea Myllymäki on syntynyt samana vuonna, kuuna ja päivänä kuin Vappukin ja mikä vielä ihmeellisempää, aivan samalla paikkakunnallakin kuin Vappu.

Hilkan ulkomuoto on melkein samanlainen kuin Vapun. Kuitenkin Hilkka on pitänyt huonommin puolensa ruokapöydässä, koska on jäänyt kasvussa 1 sm Vappua jälkeen.

Tukkansa on Hilkka leikkauttanut korvien tasalle, kun taas Vapulla on pienet lettien tyngät. Tällaista eroa on tällä kaksoisparilla.--- Hilkka käy myöskin kansakoulun 3 luokkaa ja Maikeissa hän on urheilu kapteeni, näin ylevässä asemassa hän on ryhmässä.

Hilkka ei myöskään harrasta lukemista, enkä tiedä onko hän kotitalouteenkaan innostunut. Hän on kuitenkin usein ulkosalla mikä onkin terveellistä nuorelle keholle.

Historioitsija."

 

Kommentit (2)

  1. maurimyllymaki

    Olin myös Virin toiminnassa mukana voimistelu ryhmässä Pyynikin urheilukentällä piirijuhlassa.Siellä sain syodä ensimmäisen jäätelöpuikon enkä tykännyt sen mausta

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>