Kuntamarkkinoinnista pronssia, pienellä kampanjabudjetilla tuloksia

 

 

Vuoden 2018 Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu toi kolmannen sijan Ylöjärvelle. Pronssipalkinto heltesi Pop up Shoppeenmäki -hankkeella, jolla kaupungin elinkeinoyhtiö, yrittäjäjärjestön paikallisyhdistys, Tredu ja  joukko paikallisia yrittäjiä halusi nostaa päivänvaloon kaupallisen keskustan tyhjät liiketilat. Tempaus houkutti viime vuoden marras-joulukuussa peräti 61 yrittäjää kokeilemaan kivijalkamyymälän pyörittämistä. Yksi osallistuja vakuuttui mukanaolosta niin paljon, että avasi oman liikkeen.
Elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu, yrittäjä Liisa Päivärinta, kuntamarkkinoinnin SM-kilpailu, Pop up Shoppeenmäki

Elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu ja yrittäjä Liisa Päivärinta iloitsivat Ylöjärven saamasta pronssipalkinnosta Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailussa.

Kaupungin tiedottaja Tiina Helminen pitää Ylöjärven saamaa pronssitilaa erinomaisena saavutuksena.

– Palkintosijoista kisaili kaiken kaikkiaan kymmenen kuntaa. Jokainen kandidaatti olisi voinut kohota kärkikolmikkoon. Finaaliin yltäneen markkinointiteot olivat keskenään hyvin erilaisia, hän sanoo.

– Huomioni kiinnittyi siihen, että ykköspaikan napannut Pori oli käyttänyt hankkeeseensa peräti 100 000 euroa. Ylöjärven markkinointitempauksen budjetti oli vain 8 000 euroa. Tämä on hyvä esimerkki siitä, ettei vain raha ratkaise, tiedottaja korostaa.

Helminen korostaa, että Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailujen finalistitempauksilla on paljon annettavaa kaikille kunnille. Mittelön tavoitteena onkin, että kunnat hyödyntäisivät toimiviksi osoittautuvia toimintamalleja.

– Ylöjärven kilpailutyö nosti esille ongelman, jonka kanssa liki jokainen paikkakunta painii. Kaupunkien ja kuntien keskustoissa on enemmän tai vähemmän tyhjiä liiketiloja, hän avaa.

– Ylöjärveläiset halusivat tarjota kaikille halukkaille mahdollisuuden testata perinteisen kivijalkamyymälän pitoa. Tapahtumaan osallistui peräti 61 yrittäjää. Määrä on kiitettävän suuri, tiedottaja puntaroi.

Keskusta
eläväksi

Ylöjärven Yrityspalvelu Oy:n elinkeinosihteeri Tiina Rinne-Järvensivu painottaa Pop up Shoppeenmäki -tempauksen saavuttaneen sille asetetut tavoitteet.

– Onnistuimme elävöittämään perinteikästä Soppeenmäen kaupallista keskustaa, hän sanoo.

– 61 yrittäjäkandidaattia sai mahdollisuuden kokeilla kivijalkamyymälän pitämistä. Kokeilijat testasivat toimintaa haluamansa ajan, Rinne-Järvensivu lisää.

Elinkeinosihteerin mukaan Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun pronssi antaa uutta puhtia arjen työhön.

– Tunnustus kannustaa kokeilemaan eri asioita, Rinne-Järvensivu vakuuttaa.

Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailun ykkössijan vei osallistavalla ja kattavalla brändityöllään Porin kaupunki ja kakkossijan otti Valkeakoski onnistuneella pientalonäyttely- ja tonttimarkkinoinnillaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?