Voimanostajat hyvässä kevätvireessä

Toukokuinen lämmin ja kaunis sää suosi Urheilutalolla viime lauantaina järjestettyjä voimanostokisoja. Kisa järjestettiin kahdessa ryhmässä, koska mukaan oli ilmoittautunut sekä klassisen voimanoston että varustevoimanoston edustajia.

Kisojen nuorin osallistuja HPV:n 14-vuotias Hermanni Järvenpää teki vaikutuksen osaamisellaan (Kuvat: Sanna Hillberg).

Klassisessa voimanostossa kilpailijoita oli 14 ja varustepuolella kuusi. Oman seuran eli Ylöjärven Ryhdin edustajia oli kisaan lähtenyt mukaan kymmenen. Molemmissa ryhmissä kilpailtiin kolmessa lajissa eli jalkakyykyssä, penkkipunnerruksessa ja maastanostossa. Varusteryhmän kilpailijat käyttivät kisassa tukea antavia varusteita kuten penkkipaitaa ja kyykkytrikoita, joita taas klassisessa kisassa ei saa käyttää.

Erityisesti klassinen voimanosto on lisännyt suosiotaan naisten keskuudessa ja klassisessa ryhmässä olikin mukana kuusi naisnostajaa. Ryhtiä kilpailussa edustivat Anne Vuorikoski, Minna Ristolainen ja Tiina Lahdenoja.

Kisa oli Ryhdin naisille onnistunut, kun jokainen paransi vähintään yhdessä lajissa omaa ennätystään. Anne Vuorikoski teki yhteistuloksessa oman ennätyksensä 300 kiloa. Samoin Tiina Lahdenoja paransi ennätystään lukemiin 232,5 kiloa. Minna Ristolaisen yhteistulos oli 335 kiloa.

Naisista kisan parhaasta tuloksesta vastasi Ylistaron Kilpa-Veljiä edustava Taru Keskinen, jonka yhteistulos oli 362,5 kiloa. Kokemäen Kova-Väki Voimailun Kristiina Lehtotie (yhteistulos 332,5 kiloa) ja My-Powerin Annastiina Hagfors (yhteistulos 317,5 kiloa) tekivät myös hyvät tulokset.

Miesten klassiseen ryhmään Ryhdin edustajina osallistuivat vanhat konkarit Teemu Hällfors, Henri Rauniolahti ja Juha Vuorikoski. Ensimmäiseen voimanostokisaansa osallistui Ryhdin Olli Juhola.
Vuorikoski joutui jättämään kisan kesken penkkipunnerruksen jälkeen, kun vanha vamma alkoi vihoitella. Hällforsin kunto ei ollut ihan parhaimmillaan, liekö alkuvuoden neljän SM-kisan putki vienyt terävimmän kisakunnon. Suurimmat raudat ryhtiläisistä nosti Rauniolahti, jonka yhteistulos oli 667,5 kiloa.

Klassisen ryhmän kovin nostaja oli kuitenkin Palokan Team Powerin Tuomas Korkia-aho. Onnistuneesta kisasta kertoo se, että Korkia-aho sai tehtyä hyväksytyt suoritukset joka lajissa jokaisella nostollaan. Korkia-ahon yhteistulos 742,5 kiloa muodostui 260 kilon jalkakyykystä, 215 kilon penkkipunnerruksesta ja 267,5 kilon maastanostosta.

Voitto Ahopelto tähtää syksyllä Mongoliassa järjestettäviin varustevoimanoston MM-kisoihin.

Varustevoimanostossa Ryhtiä edusti naisissa Päivi Ristolainen, joka ensimmäisessä varustekisassaan teki yhteistuloksen 345 kiloa. Miesten sarjoissa kilpailivat Ryhdiltä Mongoliassa syksyllä järjestettävään varustevoimanoston MM-kisaan treenaava Voitto Ahopelto (yhteistulos 420 kiloa) sekä Juha Ristolainen (yhteistulos 530 kiloa).

Vilppulan Veikkojen Jani Niemelä jäi penkkipunnerruksessa ilman tulosta, joten kisan paras varusteilla tehty yhteistulos meni saman seuran Kari Vähämäen nimiin. Vähämäen yhteistulos oli 547,5 kiloa. Kisan nuorin osanottaja oli HPV:a edustava 14-vuotias Hermanni Järvenpää. Nuori mies kyykkäsi 100 kiloa, nosti penkistä huikeat 160 kiloa ja maasta 170 kiloa. Järvenpään penkkitulos on sen verran kova, että hänestä toivottavasti kehkeytyy kovan luokan penkkimies.

PÄIVI RISTOLAINEN

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>