Kävi niin kuin pelättiin

Ylöjärven Uutisten pääkirjoituksessa toivottiin kaksi viikkoa sitten, ettei Haaviston alueen virkistysmetsän valitettavat virhehakkuut kaadu yhden henkilön niskaan.
Paikallislehden eri lähteistä saamien tietojen mukaan näin on kuitenkin valitettavasti käynyt. Tämä on surullista, sillä vika on todennäköisesti ollut työprosessissa, jossa valvonta on pettänyt. On todella murheellista, että yksi ihminen kärsii organisaatiotason virheestä.

Ylöjärvellä on nyt uusi kaupunkisrategia seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. Pitkän työn tulos saatiin nuijittua pöytään kaupunginvaltuustossa maanantaina.
On hyvä, että valmistelun aikana strategiasta muodostui lopulta tiivis ja ytimekäs. Strategian viesti tulee selvästi esille. Silti saattaa kestää yllättävän pitkään ennen kuin kaikki päättäjät, viranhaltijat ja muut asiasta kiinnostuneet ovat sisäistäneet sen, mitä strategiassa sanotaan.
Kuten kokoomuksen ryhmänvetäjä Juho Ojares sanoi, tärkein työ alkaa vasta nyt.
Kuinkahan moni strategia on Suomessakin jäänyt vain paperiksi tai tekstiksi netin syövereihin? Strategiasta ei ole mitään hyötyä, jos sitä ei jalkauteta arjen tekemiseen.
Merkittävimmät asiat strategian jalkauttamisessa ovat ihmisten sitoutuneisuus, asioiden suunnittelu ja tulosten seuranta.
On selvää, että päävastuu strategian jalkauttamisessa on kaupungin virkamies- ja päättäjäjohdolla.
Silti ei ole kiellettyä, etteikö strategian sisältämiä asioita voitaisi laittaa tapahtumaan alhaalta ylöspäin. Nimittäin tekeminen ratkaisee kaiken.
Ja toivottavasti Ylöjärvellä ollaan yhtä sitoutuneita strategian noudattamiseen myös maakuntauudistuksen jälkeen.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.