Meikkipohja on meikin a ja o

Meikkipohjan puute ei tiedä hyvää lopputulosta. Kosmetologi kertoo vinkkinsä.
Meikkipohja

Aivan aluksi pestäään ja puhdistetaan kasvot, Laura Laine neuvoo. Mallina toimii harjoittelija Veera Palo.

Minkähän väristä luomiväriä laittaisi? Entä huulipunaa? Vähän poskipunaakin ehkä.

Stop. Eipä hötkyillä. Ensin on paras tehdä meikkipohja.

– Siitä kaikki lähtee, nyökkää Soppeenmäessä toimivan Kauneushoitola ja Hairhouse Lumon kosmetologi Laura Laine.

Meikkipohja

Pohjalle Laine levittää väritöntä primeria ja sen päälle meikkivoidetta.

Pitoa ja tasoitusta

Meikkipohja tekee meikistä kaikkinensa hyvän kokonaisuuden.

– Ilman sitä muukaan meikki ei näytä kovin hyvältä.

Pohjameikki auttaa meikkejä pysymään aloillaan. Se myös tasoittaa ihoa: sekä sävyjä että pintaa.

– Jos iho on erisävyinen eri kohdista, vaikkapa aurinkopuuteri näkyy sitten läiskinä. Tasainen iho näyttää myös kuulaammalta, kosmetologi selittää, joskin huomauttaa, ettei kaikkea voi peittää.

Laine ynnää pohjustuksen suojaavan auringolta ja ilmasta tulevalta lialta. Toki hän myöntää, että meikkikin voi rasittaa ja kuluttaa ihoa, etenkin jos ihonhoito ei ole kunnossa.

Ja toki pohja kysyy malttiakin. Liika on liikaa.

– Liika pohjameikki näyttää helposti maskilta ja voi näyttää väärän väriseltäkin. Ja jos pohjameikkiä on paljon, se ei pysy vaan alkaa rullautua eli vetäytyä jostain ja pakkaantua jonnekin.

Meikkipohja

Viimeistelyyn sopii väritön puuteri.

Vaihe vaiheelta

Meikkipohjan lähtökohta on kosteutus ja puhtaus. Kummastakin kannattaa huolehtia sekä säännöllisesti että ennen meikkausta.

Kuivalle ja likaiselle pohjalle on näet vaikea saada tasaista meikkitulosta, ja hyvässä kunnossa pidetty iho on hyvä alusta meikille.

Aamulla riittää Laineen mukaan vesipesu, mutta illalla on syytä pestä vanhat meikit ja liat vaikkapa puhdistusaineella ja kasvovedellä.

Pesun jälkeen on kosteusvoiteen vuoro.

– Sen tulee olla kevyt, jotta meikki ei lähde rullautumaan.

Seuraavaksi Laine ohjeistaa levittämään meikinalusvoidetta eli primeria, jolla voi varmistaa meikin pysyvyyttä, silottaa ihoa ja poistaa kiiltoa. Tarjolla on niin kasvoille kuin erikseen silmäluomille ja huulille tarkoitettuja primereita.

Meikkivoidetta taas levitetään ensin ohut kerros ja sitten tarvittaessa toinen. Halutessaan ihon virheitä voi häivyttää myös peiteainein. Tuotteesta ja näkemyksestäkin riippuen näitä laitetaan meikkivoiteen alle tai päälle.

– Esimerkiksi punaisuuden estäjä tulee alle ja täsmäkohtiin laitettava ihonvärinen peitevoide useimmiten päälle. Peitevoidetta voi sitten häivyttää.

Tärkeää on valita oikeat sävyt. Meikkivoiteeksi Laine suosittaa astetta ihoa vaaleampaa sävyä, sillä liian tummiksi meikatut kasvot erottuvat muusta ihosta. Peiteaineita sen sijaan onnistuu kyllä häivyttelemäänkin.

Kunkin aineen annetaan aina kuivahtaa hetki. Lopuksi komeus viimeistellään puuterilla. Laine suosittaa väritöntä todeten, että värillinen voi kuivattaa ja luoda paksulta näyttävän pinnan.

Toki mikään meikki ei kestä loputtomiin. Fiksailuun Laineella on pari niksiä.

– Kiillonpoistopaperilla tai hätätilanteessa tavallisella paperilla voi painella. Väritöntä puuteria voi lisäillä, ja kiinnityssuihke voi lisätä pysyvyyttä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?