Yksilöä ei saa syyllistää

Haavistolla tapahtui sellaista, mitä ei pitäisi päästä tapahtumaan. Haaviston kallion virkistysmetsä kaatui, vaikka ei olisi saanut kaatua. Virhe on tehty.
Mutta nyt ei ole aika etsiä yhtä syyllistä tai ristiinnaulita julkisesti ketään. Nyt on aika tehdä perusteellinen selvitys siitä, mitä tapahtui, jotta jatkossa näin suuri virhe ei ole mahdollinen.
Kyseessä on johtamis- ja valvonta-asia. Kun johtamisen prosessit ovat kaikilta osin kunnossa, vältytään virheiltä. Valvontaketjun on toimittava ylhäältä alas aukotta ja lupaprosessin on oltava täysin selvä jokaiselle toimijalle.
On ihan selvää, että puiden kaatamisesta on pahoitettu mieliä ja näin pitääkin käydä. Meistä jokaista ottaa päähän.
Kannattaa kuitenkin aina muistaa suhteellisuuden taju. Kaupunki on virheensä ymmärtänyt ja myöntänyt. Kaupunki tekee nyt kaikkensa ennallistamisen onnistumiseksi.
Niin kauan kuin töitä tekevät ihmiset, myös virheitä sattuu. Ei ole syytä nostaa ketään tikun nokkaan, koska kukaan yksittäinen ihminen ei ole ansainnut julkista parjaamista. Nyt on aika ottaa opiksi ja niin varmasti myös tehdään.

Ylöjärven seurakunnan Unelmatupa paloi viime joulukuussa. Sen jälkeen korvaavan rakennuksen mahdollinen rakentaminen on ollut otsikoissa.
Tämän lehden palstoilla on käyty kevään aikana vilkasta keskustelua Unelmatuvan jatkosta.
Jokainen asiasta kiinnostunut on varmasti saanut tuoda mielipiteensä julki. Jotta keskustelu ei ala muistuttamaan ikiliikkujaa on aika antaa aiheen olla hetki rauhassa. Niinpä päätämme mielipidekeskusten Unelmatuvan osalta tähän.
Toki Ylöjärven Uutiset seuraa Unelmatupa-hankkeen jatkoa uutisoinnissaan ja saatamme avata keskustelun uudelleen, mikäli näemme sille tarvetta. Kiitos kaikille mielenkiintoisesta mielipiteiden vaihdosta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>