Yli kymmenen tuhatta kävijää vuosittain keräävä Ylöjärven Markkinat järjestetään toukokuun lopulla

Ohjelmassa metsäkoneita ja keppihevosia

Markkinat vietetään jälleen Kauppakeskus Elon pihaan levittäytyy yli sata markkinakojua, joiden lisäksi paikalla on tutkailtavana esimerkiksi Kurun metsäoppilaitoksen metsäkoneita. Kauppakeskuksen sisätiloissa puolestaan kavutaan keppihevosten selkään ja kisataan esteradalla.

Markkinoille osallistuu vuosittain lukuisia paikallisia yhdistyksiä.

Vuosittain järjestettävät markkinat on yksi Ylöjärven kesän suurimmista tapahtumista, jonka järjestelystä vastaavat yhdessä Keijärven ja Teivon Lions-klubit. Mukana on myös useita ylöjärveläisyrityksiä ja muita paikallistoimijoita.

Tämän vuoden markkinoiden suunnittelu aloitettiin jo viime syksynä ja teemaksi valikoitui metsä, joka liittyy oleellisesti Ylöjärveen – onhan meillä täällä oma metsäalaan perehtynyt oppilaitoskin.

Näkyvimmin metsä-teema näkyy markkinoilla työkoneiden muodossa.

– Kurun metsäoppilaitoksesta saapuu kauppakeskuksen pihaan metsäkoneita, joiden ohjaimiin markkinaväki voi hypätä kokeilemaan, millaista olisi työskennellä metsäkoneen kuljettajana, lionsklubilaiset kertovat.

Järjestäjien mukaan kauppakeskuksen sisätiloissa taas pääsee testaamaan harvesteria – simulaattorin muodossa.

Väkeä naapurikunnistakin

Viime vuosina markkinoille on osallistunut aina yli sata myyjää.

Ylöjärven Markkinoita on järjestetty vuodesta 1983 alkaen. Järjestäjätiimin mukaan tapahtuma on paisunut vuosi vuodelta isommaksi, ja nykyisin markkinoilla vieraileekin jopa 10 000–12 000 ihmistä.

Järjestäjätiimi sanoo, että Ylöjärven Markkinoihin yksi suuresti vaikuttava tekijä on sää. Markkinoiden historian aikana vai kerran on ollut niin surkea keli, että kävijämäärä jäi vähäiseksi.

– Olemme ennustaneet, että tänä vuonna markkinapäivänä on hyvä sää ja aurinko pilkahtelee, järjestelyistä vastaava Jorma Sinisalo huomauttaa.

Hyvä ilma toimii houkuttimena myös kesäasukkaille ja ulkopaikkakuntalaisille, joita käy markkinoilla runsain määrin vuosittain. Nyt järjestäjät ovat panostaneet tapahtuman markkinointiin sosiaalisessa mediassa, ja odottavatkin, että ulkopaikkakuntalaisia näkyy tapahtumassa yhä enemmän.

– Olemme soluttautuneet Ylöjärven naapurikuntien Facebook-yhteisöihin, jotta mahdollisimman moni löytäisi tiensä markkinoille.

Paljon ohjelmaa lapsille

Kurun metsäoppilaitoksesta tuodaan markkinoille metsäkoneita kokeiltavaksi.

Markkinoille on ilmoittautunut nyt jo reilut sata myyjää. Myyntikojuissa on niin ruoka-, käsityö- ja vaatetarjontaa kuin myös erilaisia tuote-esittelijöitä.

Lionsklubilaisten mukaan Ylöjärven Markkinat houkuttelee myyjiä myös meren toiselta puolen.

– On ollut esimerkiksi eestiläisiä juustomyyjiä, järjestäjät kertaavat.

Tänä vuonna markkinoilla on panostettu erityisesti lapsille suunnattuun ohjelmaan. Kauppakeskuksen piha-alueella on esimerkiksi poniratsastusta ja pomppulinna.

Heppailu jatkuu myös kauppakeskuksen sisätiloissa, jossa päästään kisailemaan huippusuosioon nousseilla keppihevosilla.

– Sisälle rakennetaan esterata, jossa eri ikäryhmät pääsevät kisaamaan. Suositeltavaa on ottaa mukaan oma keppihevonen, järjestäjät sanovat.­­

Ylöjärven markkinoiden suunnittelusta vastaavat Keijärven ja Teivon Lions-klubit.

Ylöjärven Markkinat 26. toukokuuta klo 9–15 Kauppakeskus Elolla

  • Markkinoilla on yli sata myyntikojua, joiden tarjonnassa on esimerkiksi erilaista syötävää, vaatteita ja käsitöitä.
  • Mukana paikallisia yhdistyksiä.
  • Markkinoilla on monenlaista ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä ja vuosittain järjestettävä Ylöjärven vahvin mies -kilpailu. Tänä vuonna vahvimman tittelistä kisaavat myös naiset.
  • Paljon toimintaa lapsille, kuten keppihevoskilpailu ja pomppulinna.
  • Tapahtuman tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?