Asuntomarkkinat – piristystä ilmassa

Asuntojen neliöhinnat ovat nousseet Ylöjärvellä 12 viime kuukauden aikana tasaisella tahdilla. Hintojen nousu ei ole kuitenkaan vähentänyt asuntokauppaa vaan asuntomarkkinoilla on piristystä ilmassa.

Asuntokauppa sujuu Ylöjärvellä mukavasti ja kohteitakin on jatkuvasti tarjolla. (Arkistokuva)

Kaupaksi käyvät etenkin uudehkot asunnot, jotka sijaitsevat keskeisellä ruutukaava-alueella tai lähellä sitä.

– Ihmiset ostaa mieluiten hyväkuntoisia asuntoja. Isoihin remontteihin ei olla kovin innostuneita, Asuntokauppa Mika Kotiranta LKV Oy:n yrittäjä Mika Kotiranta sanoo.

Kiinteistömaailma Ylöjärven toimitusjohtaja Misa Roiton mukaan asuntokauppa painottuu puutarhakaupungissa rivi- ja omakotitaloihin.

– Tapaamme Ylöjärvellä usein samoja asiakkaita kuin esimerkiksi Lempäälässä ja Kangasalla. Kun omakotitalon hintakatoksi asettaa 300 000 euroa niin niitä ei Tampereelta löydy. Siksi sellaisia etsitään kehyskunnista. Lopulta perheen arkikulkemiset aika usein ratkaisee, mistä koti otetaan, Roito selvittää.

Ylöjärven kalleimat asuinaluee ovat kaupungin keskusta, Haavisto, Siivikkala, Rotikko ja Vihattula. Toki näiltäkin alueilta asunnon saa useasti huokeammalla kuin Tampereen puolelta.

Talouden noususuhdanne ei suoranaisesti ole ainakaan vielä vaikuttanut asuntokauppaan, mutta asiakkaissa se kuitenkin näkyy.

– Nyt on aiempaa päätösvalmiimpaa asiakaskuntaa liikkeellä. Moni on esimerkiksi mietitty rahoituskuviot valmiiksi, Misa Roito kertoo.

Aivan kaikkea ei ole riittävästi

Ylöjärvellä on hyviä kohteita oikeastaan kaikille, mutta aina tietyntyyppisiä asuntoja kaivataan markkinoille lisää.

–Ainahan hyviä kohteita on liian vähän, Mika Kotiranta naurahtaa ja lisää:

– Keskustasta puuttuu saunallisia kerrostaloasuntoja, joihin pääsee hissillä. Sellaiset menisivät kaupaksi heti.

Misa Roito on samoilla linjoilla.

– Keskustasta puuttuvat 2000-luvun kerrostalot. Uudehkoille kaksioille ja kolmioille olisi menekkiä, Roito toteaa.

Kiinnostava kehyskunta

Ylöjärvelle rakennetaan jatkuvasti uusia kerrostaloasuntoja, joista onkin jonkinmoinen pula. (Arkistokuva)

Ylöjärvi on monelle lapsiperheelle mieluinen kohde. Pientalovoittoinen seutu ja Tampereen läheisyys ovat hyviä vetovoimatekijöitä.

– Osa ihmisistä haluaa asua Tamperetta pienemmässä kaupungissa. Myös Ylöjärven yritysmyönteisyys näkyy. Se vetää työntekijöitä asumaan kaupunkiin. Toki myös järvien läheisyys ja erilaiset tapahtumatkin vaikuttavat, Misa Roito kertoo.

Mika Kotirannan mukaan moni Ylöjärvelle muuttajista tulee Suomen länsiosista. Ihmiset haluavat kuitenkin etsiä uuden kotinsa edes suhteellisen läheltä aiempaa kotiseutuansa ja sukulaisiansa.

– Sen vuoksi Ylöjärvellä on esimerkiksi enemmän pohjanmaalta kotoisin olevia kuin heitä on Tampereen itäpuolella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.