Ylöjärven Ilves FS pysyi voittamattomana

Ylöjärven Ilves FS voitti futsalin Kakkosen tappioitta. Viimeisessä pelissä kaatui Ilves-Kissat. Ensi sunnuntaina YIlves FS pelaa noususta Ykköseen.

Viime kausi oli Ylöjärven Ilves FS:lle vähintäänkin värikäs. Punapaitojen punaisessa paidassa punaisen sävyjä oli kauden mittaan lukemattomia. Kotoisassa kakkosdivisioonassa ei aivan terävimpään kärkeen ylletty – osittain siksi, että ylöjärveläiset jahtasivat suurta cup-unelmaa.
Cupin kolmannelle kierrokselle vastaan arvottu Ykkösen kärkiporukoihin kuulunut FC Rauman piti olla liian suuri haaste ylöjärveläisjoukkueelle. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia YIlves shokeerasi kotiyleisönsä edessä pelannutta FC Raumaa ja eteni yllätysvoiton avittamana neljännelle kierrokselle.
Neljännellä kierroksella arpaonni oli pahin mahdollinen, kun vastaan tuli Sievi Futsal. Moninkertainen hallitseva Suomen mestari saapui Ylöjärvelle mukanaan tukku maajoukkuepelaajia. Suurimpana tähtenä Sievillä pelasi Uefan suurimman seurajoukkueturnauksen UEFA Futsal Cupin maalikuningas Rami
Tirkkonen.
Sievi ei ollut hävinnyt koko kaudella otteluakaan Futsal-Liigassa, mutta hurmoksessa pelannut YIlves onnistui viemäänpelin aina jatkoajalle asti. Kun savu hälveni jatkoajan jälkeen Sievi oli selviytynyt ottelusta voittajana, mutta osa ylöjärveläistä urheiluhistoriaa oltiin kirjoitettu. Harva paikalla ollut unohtaa ylöjärveläisen legendan Tero Niemisen kahta maalia ja saksipotkua tai Olli Toikkosen tuuletusta yleisön seassa.

Nuorentunut joukkue

Tälle kaudelle asiat olivat muuttuneet. Tero Nieminen ripusti kengät naulakkoon eikä Toikkonenkaan ollut enää mukana. Suuri määrä kokemusta oli poissa. Yksi kauden teemoista olikin nuorten pelaajien sisäänajo. Alkukauden pelit näyttivät, miten nuorikin joukkue saattoi menestyä.
Välillä kokoonpanon keski-ikä ei noussut paljoa päälle kahdenkymmenen, mutta siitä huolimatta YIlves pelasi alusta asti kypsästi ja eritoten tehokkaasti. Joukkue iski peräti 177 maalia 18 ottelussa.
Isomaalisia voittoja koko kauden napsinut YIlves erkani jo aikaisessa vaiheessa sarjatataulukossa karkuun Vehmaisten Urheilijoiden kanssa. Kauden tärkeimpiin otteluihin kuuluneessa vieraspelissä VehUa vastaan nuorten maajoukkuepaikkaa tosissaan tavoittelevat Leevi Sorsa ja Arttu Haataja olivat tärkeässä roolissa, kun YIlves karkasi 2–6-voiton turvin VehUlta sarjataulukossa lopullisesti.
Ylöjärven Ilves FS oli siis jo varmistanut ennen viimeistä kierrosta selkeän sarjavoiton kakkosdivisioonasta. Viimeisessä sarjaottelussa lauantaina Yllvestä vastaan asettui Ilves-Kissat. Ennen tätä kamppailua YIlves oli kerännyt 16 voittoa ja yhden tasapelin seitsemästätoista ottelusta. Näin ollen Ylöjärven ylivoimaisimman joukkueen tappiotilastoa koristi puhdas nolla.
Lauantaina Ilves-Kissat marssitti nimekkään joukkueen YIlveksen kotiluolaan Urheilutalolle. Urheilutalo on perinteisesti ollut vaikea paikka vierailijoille. Tällä kertaa käytävillä kuitenkin kaikui uho, miten yksikään joukkue ei poistu sarjasta tappioitta. Ennakkoasetelmat povasivat kahden motivoituneen joukkueen tasaista vääntöä.
Peli soljui päästä päähän molempien joukkueiden luodessa paikkoja tasaisesti. Ensimmäisen maalin iski alkukauden Futsal-Liigassa maaleja mättänyt Ville Puustinen vieden vieraat johtoon.
Kakkosen pistepörssin voittanut Roope Kostiainen kuittasi nopeasti kahdella maalillaan YIlveksen ensiksi rinnalle ja sitten ohi. Puustinen haastoi pistepörssin kärkinimen maalintekokilpailuun ensiksi tasoittamalla ottelun lukemiin 2–2. Sama mies jatkoi maalitehtailuaan ensimmäisen puolikkaan viimeisellä sekunnilla.
Ylöjärven Ilves FS oli oudon tilanteen edessä lähtiessään tappioasemasta toiselle puolikkaalle. Toisen puoliajan alussa Kostiainen näytti kuitenkin Puustiselle maalinteon mallia ja toi YIlveksen jälleen rinnalle ja vilkku päällä ohi kahdella osumallaan.
Tästä ei enää Ilves-Kissat noussut. YIlves kaunisteli lopulta loppulukemiksi 8–5 upeilla osumilla.
Samba-futsal tyylinen Kakkosen maalipörssin voittanut Toni Toijala laukoi ensiksi huikean volley maalin. Tämän jälkeen samainen mies purjehti omalta alueelta koko kissalauman läpi, kiersi maalivahdin ja päätti sooloilunsa zippaamalla maalin kahden tielle liukuneen Ilves-Kissat-pelaajan ylitse. Viimeisen niitin iski Amin Chouaib, joka osui YIlves FS:n kapteenin Ismo Vahalan esityöstä.

Kruunua vailla oleva kausi

Tällä kaudella Suomessa ei pelattu ollenkaan Futsal Cuppia. Cup-unelma jäi odottamaan omaa aikaansa. Tilalle tuli unelma noususta. Vähemmälle peliajalle jääneet nuoret saivat kokemusta miesten peleistä kakkosjoukkueessa vitosdivisioonassa. Taitavat juniorit suoriutuivat talvesta erinomaisesti ja nostivat kakkosjoukkueen ensi talveksi Neloseen. Edustus hakee kruunua kaudelleen nousukarsinnasta porilaista PTU:ta vastaan sunnuntaina 18. maaliskuuta kello 15 Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Voittaja nousee valtakunnalliseen Ykköseen. Otteluun on vapaa pääsy.

OLLI VAHALA

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>