YIlves tuskaili flunssapöpöä ja kärkijoukkuetta vastaan

Vain kotijoukkue FS Ilveksellä oli paljon panosta lauantaisessa naisten Futsal-Liigan ottelussa Tampereella upouudessa Kauppi Sports Centerissä.  YIlveksen reservipainotteinen kokoonpano kärsi selkeän 7–1 (3–1) -tappion sarjan piikkipaikalle hetkeksi siirtyneelle kotijoukkueelle.

Ylöjärveläisillekin kovin tuttu Ilveksen Jenni Häkli (8) yrittää kiertää YIlveksen Veera Allosta. (Kuva: Esa Norvia)

Naisten Futsal-Liigassa pelataan runkosarjan neljän parhaan joukkueen välillä lopputurnaus, jonka voittaja on Suomen Mestari. Viikonlopun ottelukierroksella kärkiviisikosta vain GFT varmisti lopputurnauspaikkansa.

FC Ilveksen voittto ei siis vielä tuonut viime vuoden mestarille paikkaa lopputurnaukseen, sillä kolme joukkuetta voi vielä ohittaa tamperelaiset.

Tiukimmillaan ratkaisu viimeisestä paikasta jää kahden tamperelaisjoukkueen, ACEn ja FS Ilveksen päätöskierroksen kohtaamiseen ensi sunnuntaina. Jo tasapeli kovan paikallisvastustajan ACEn kanssa ensi sunnuntaina toisi FS Ilvekselle sijoituksen tavoitellussa kärkinelikössä ja pudottaisi ACEn lopputurnauksesta.

YIlveksen valmentaja Vesa Parviaiselle ei tähän peliin ollut valttikortteja jaettu, sillä kuusi runkopelaajista oli sairastuvalla tai työesteiden vuoksi poissa kokoonpanosta.

Koko pajatso ei sentään ollut tyhjentynyt. Kaksi kentällistä vähemmälle peliajalle talven peleissä jääneitä liigatason kenttäpelaajia oli heittää tuleen.

Ottelusta muodostui hyvätasoinen ja vauhdikas kamppailu, jossa vasta viimeinen kymmenminuuttinen väsytti YIlveksen helppoihin virheisiin. Ne kasvattivat maajoukkuepelaajia vilisevän kotijoukkueen maalilukemat harmillisen suuriksi.

Ensijakson maalinteon aloitti kotijoukkueen Emilia Jokisalo, joka ottelun jo päästyä hyvään vauhtiin nappasi vieraiden varomattoman avauspallon haltuunsa.
Jokisalo laukoi tulisesti kympin kohdalta pallon verkon perukoille ohi Iida Koskisen ajassa 3.30.

Pikainen tasoitus tuli alle minuutti avausmaalista. Odottamaton kaukolaukaus lähti Saana Järvenpään jalasta keskiviivalta ja yllätti täysin kotijoukkueen maalia vartioineen maajoukkuevahti Emiilia Syväsen.

Pallo ei pomppinut YIlvekselle vaan FS Ilves kuittasi johtomaalin ajassa 5.26 maalialueella tapahtuneen käsivirheen seurauksena tuomitusta kuuden metrin rangaistuspotkusta.

Seuraava kymmenminuuttinen oli tasaista pelin aaltoilua ja sisälsi maalivahtien loistotorjuntoja. Lisämaalit olivat lähellä ja odottivat vain oikeaa hetkeä. Sellainen hetki koitti, kun vähän ennen taukoa YIlveksen puolustukselle sattui paha nukahdus, jonka seurauksena kotijoukkueen Jokisalo siirsi ajassa 18.22 vastustamattomasti pallon läheltä verkon pitseihin ohi Koskisen. Lukemissa 3–1 mentiin tauolle.

Viimeinen ottelu kotikentällä

Toinen jakso ehti vanheta aikaan 23.28, kun YIlveksen vielä hieman pelitempoaan odotellut kenttä tuli yllätetyksi Syväsen pitkällä avauksella. Laidalla täydessä vauhdissa kiitänyt Tiina Pöyry laukoi keskeltä saamansa syötön vauhdilla vierasmalin takanurkkaan ohi Koskisen.

YIlveksen kavennusta hakevalle rynnistykselle ei kotijoukkue tilaa juuri antanut ja Rosa Sirénin tolppalaukausta lähemmäs maalia ei YIlves pontevasta viiden minuutin maalin jälkeisestä jaksosta huolimatta päässyt.

Ajassa 29.03 iski Jenni Häkli kotijoukkueelle jo lopullisen niitin saatuaan YIlvespuolustuksen kadottaman irtopallon vapaaseen laukaisutilaan maalialueen kaarelle.

YIlves ei löytänyt seuraavan lähes kymmenminuuttisen jakson aikana pääsyä kunnon maalipaikoille. Kotijoukkue puolusti paremmalla fysiikallaan henkilökohtaiseen rynnistykseen perustuvat yritykset torsoiksi.

Viimeisen kaksiminuuttisen aikana parhaimman teränsä jo tylsyttänyt YIlves joutui antautumaan vielä kahdesti kotijoukkueen nuoren maajoukkuepelaajan Emilia Jokisalon iskiessä tylysti pallon pitseihin pienin väliajoin.

– Suoraan sanottuna lauantain peli ei paljon jälkipolville kerrottavaa jättänyt. Olisi ollut kiva päästä haastamaan hallitseva mestari paineettomassa tilassa, mutta tällä kertaa lähtökohdat peliin olivat valitettavasti sellaiset, että lähinnä valmentajan tehtäväksi jäi poimia kokoonpanoon vähiten sairaat pelaajat, YIlveksen päävalmentaja Vesa Parviainen sanoi.

– Harmittamaan ei jäänyt niinkään tulos, vaan se että vähemmälle vastuulle kauden aikana jääneet pelaajat joutuivat nyt epäkiitolliseen paikkaan näytön paikan sijaan. No tämä oli meiltä tällainen ”ohipeli” ja viimeinen kotipeli hoidetaan sitten ensi viikonloppuna kunnialla. Katseet ovat meillä jo ensi kaudessa, Parviainen lisäsi.

Keskikastiin päätyvä YIlves päättää kautensa ensi sunnuntaina kohtaamalla kotikentällään FC Nokian, jonka asema sarjassa on tukala. Vain voitto YIlveksestä estää nokialaisten suoran putoamisen sarjaporrasta alemmas. Luvassa on siis ennennäkemättömän kova paikalliskamppailu, joka pelataan aiemmista otteluista poiketen sunnuntaina kello 15 alkaen Urheilutalolla.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.