Huipuille riittävästi resursseja

Ylöjärvi sai maistaa talviolympialaisten jälkitunnelmissa itsekin hiihtomenestystä, kun Ylöjärven Ryhdin lahjakkaat hiihtäjälupaukset tekivät seurahistoriaa perinteisen Hopeasomman loppukilpailussa.
Kolme henkilökohtaista mitalia ja viestihopea ovat kova saavutus. Ryhti oli 72 hiihtoseuran joukossa Suomen neljänneksi paras. Se on hurja tulos, kun muistetaan, että Hopeasoma on käytännössä 12-15-vuotiaiden SM-kilpailu. Ja pitää muistaa sekin, että Ryhdin riveistä löytyy huippulahjakkuuksia myös tätä vanhemmista ikäluokista.
Hiihto on ollut lajina nousussa jo jonkin aikaa, eikä Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken huippumenestys olympialaisissa ainakaan vähennä lajin hohtoa. Suomi on taas hiihtomaa.
Tämä kannattaa huomioida myös Ylöjärvellä. Onneksi Räikän tykkilumilatu onkin saamassa ensi talvena lisää pituutta.
Näistä nykyisistä ja tulevista lahjakkuukista on syytä pitää hyvää huolta. Toivottavasti myös paikalliset yritykset ja kaupunki huomaavat menestyksen. Nämä lahjakkuudet tarvitsevat joko seuransa kautta tai yksityisesti lisää taloudellisia resursseja harjoitteluun. Vain riittävän kova satsaus vie huipulle myös aikuisten tasolla. Kilpailu on kovaa. Tässä kamppailussa menestyvät ne seurat ja urheilijat, joiden valmennus on kunnossa ja taloudelliset edellytykset riittävällä tasolla.
Ja vaikka nyt otsikoissa on hiihto, ei sovi tietenkään unohtaa muiden lajien lahjakkuuksia. Heitä on Ylöjärvellä useita.
Eikä huippu-urheiluun satsaaminen ole pois harrastustoiminnasta – päinvastoin. Kun menestystä tulee, se houkuttelee urheilun ja liikunnan pariin uusia junioreita.
Ja liikunta puolestaan on aivan timanttista sosiaali- ja terveystyötä.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>