Asukasiltoihin lisää kiinnostavuutta

Ylöjärven kaupungin asukaslautakunnan järjestämä asukasilta keräsi kaupungintalolle vain parikymmentä kaupunkilaista. Osallistujista työikäisiä oli noin neljännes. Keskustelu jäi laihaksi.
Jatkossa järjestäjien on syytä miettiä asukasiltojen ajankohtaa. Onko kello 17 liian aikainen työssä käyville ylöjärveläisille? Kuka jaksaa sännätä suoraan töistä osallistumaan aktiivisena keskustelutilaisuuteen?
Lisäksi voi kysyä, tuntuuko kaupungintalo liian etäiseltä ja viralliselta paikalta tavalliselle kaupunkilaiselle. Lähtisivätkö ihmiset mieluummin esimerkiksi Kirjasto Leijaan tai jopa Kauppakeskus Eloon?
Kenties tällaisissa paikoissa kaupunkilaiset jäisivät muun asioinnin yhteydessä kuuntelemaan ja osallistumaan.
Myös asukasiltojen aihe kannattaa miettiä tarkkaan. Viime vuonna asukkaat pääsivät sanomaan mielipiteensä muun muassa kaupungin talousarviosta. Sekään tilaisuus ei täyttänyt valtuustosalia ruuhkaksi asti.
Jos rehellisiä ollaan niin kaupunkistrategia on jo pelkästään sanana hieman luotaantyöntävä. Kaupunkistrategia ei siis herättäne tavallisessa kaupunkilaisessa juurikaan kiinnostusta saati intohimoja.
Asukasillan markkinointiinkin kannattaisi hieman satsata. Pelkkä virallinen rivi-ilmoitus paikallislehdessä ja maininta kaupungin nettisivuilla ei riitä näkyvyyden takaamiseksi.
Kaupunkilaisten osallistaminen merkittävien asioiden valmisteluun on tärkeää. Siksi kannattaa miettiä keinoja, joilla ylöjärveläiset saataisiin mukaan keskustelutilaisuuksiin aiempaa aktiivisemmin.

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>