Ryhtiläisille SM-mitaleja – Myllyniemelle jalkakyykyn SE

Tampereen Nääshalli toimi viime viikonloppuna varustevoimanoston SM-kisan järjestämispaikkana.
voimanosto

Ari Myllyniemi kyykkää 237,5 kiloa, joka on hänen sarjansa SE-tulos.

Varustevoimanosto eroaa klassisesta voimanostosta siten, että kilpailulajeissa on sallittua käyttää tukea antavia varusteita, kuten penkkipaitaa sekä kyykky- ja nostotrikoita.

Ryhdin edustajista lauantaina ensimmäisenä kisalavalle nousi Teemu Hällfors 23-vuotiaiden miesten alle 83 kiloisten sarjassa. Hällfors nappasi odotetusti kisasta kultamitalin ja hänet myös nimettiin kisan parhaaksi juniorinostajaksi. Hällforsin sarja koostui 220 kilon jalkakyykystä, 202,5 kilon penkkipunnerrustuloksesta ja 252,5 kilon maastanostosta. Penkkituloksellaan Hällfors rikkoi varustepenkkipunnerruksen MM-kisojen tulosrajan.

Tarmo Vanhamäki kisasi lauantaina 50-vuotiaiden miesten alle 105-kiloisten sarjassa. Vanhamäki tuli sarjassaan kolmanneksi yhteistuloksella 370 kiloa.

Sunnuntaina kisat aloittivat 60-vuotiaat miehet. Voitto Ahopelto sijoittui hienosti toiseksi sarjassa alle 93-kiloisten sarjassa. Ahopelto teki sarjassaan upean yhteistuloksen 517,5 kiloa (jalkakyykky 180 kiloa, penkkipunnerrus 152,5 kiloa ja maastanosto 185 kiloa).

voimanosto

Vuokko Viitasaari maastanostossa. Tangossa painoa 145 kiloa.

Ari Myllyniemi palasi SM-kisalavalle 12 vuoden tauon jälkeen. Paluu sujui suoraan palkintokorokkeelle. Urakan kruunasi heti ensimmäisessä lajissa eli jalkakyykyssä Suomen ennätys 237,5 kiloa. Myllyniemen penkkipunnerrustulos kisassa oli 170 kiloa ja maastanostotulos 220 kiloa. Yhteistuloksella 627,5 kiloa hän sijoittui toiseksi 60-vuotiaiden miesten alle 120-kiloisten sarjassa.

Vuokko Viitasaari edusti kisassa seuran ainoana naisena Ryhdin voimanostojaostoa ja tekikin sen tyylillä. Viitasaari voitti 60-vuotiaisen naisten alle 52-kiloisten sarjan. Viitasaaren kultamitalisarjan yhteistulos oli 325 kiloa (jalkakyykky 110 kiloa, penkkipunnerrus 70 kiloa ja maastanosto 145 kiloa).

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.