Mestarileipojalta rouhea ystävänpäivänami

Piparinleivonnan SM tarttui haasteeseemme ja suunnitteli ystävänpäiväleivoksen. Herkuttelu on hänestä oiva tapa ilahduttaa ja iloita yhdessä.
Ystävänpäiväleivos

Leena Taivalsaaren ideoimat ystävänpäiväleivokset syntyvät kädenkäänteessä. Tarkat ohjeet hän antaa videolla digilehdessä ja verkkosivuillamme.

Kauaa ei piparinleivonnan Suomen mestaruuden joulun alla pokannutta Leena Taivalsaarta tarvinnut suostutella, kun ehdotimme, josko hän ideoisi lehtijuttuumme ystävänpäiväleivoksen. Mikä ettei, leikkiin mukaan vain.

– Saan taas kokea jotain.

Tehtävä ei ollut innokkaalle kotileipurille lainkaan hankala. Mutta mukavaa ideointia se kyllä soi.

– Ja pojalleni tehtäväni oli mieluisa ehdottomasti, koska hän oli minun koemaistajani, jauhonäppi virnistää.

Rento ja trendikäs

Idea-aihio syttyi leipojan mielessä oitis. Hän halusi jotain rennon rouheaa, ei tällä kertaa mitään fiiniä kahvilaleivosta täydellisine kuorrutuksineen. Niin mieleen putkahti minileivosversio trendikkäästä naked cakesta eli reunoilta kuorruttamattomasta, täytteet paljastavasta kakusta.

– Selailin Instagramia saadakseni vahvistusta idealleni. En paljoa tällaisia leivoksia löytänyt mutta riittävästi.

Idea sopi myös Taivalsaaren toiveeseen tehdä jotain, mikä onnistuu keltä vain, vaikka vekaroidenkin kanssa.

– Suurin osa suomalaisista osaa tehdä kääretorttupohjan. Nyt siitä vain tehdään pieniä leivoksia.

Liioin leipoja ei halunnut herkusta äklömakeaa, jollaisia monet leivonnaiset tuppaavat olemaan. Niinpä hän päätti höystää leivoksen mansikkaisella rahkatäytteellä.

Ja koristelut hän visioi ihan ilman malleja, simppelillä rennolla otteella nekin.

Ja niin hahmottui todellakin rouhea ja mansikan raikastama laktoositon ja gluteeniton leivos, jonka teossa ei  turhia piperrellä.

– Se saa näyttää siltä, mitä lapset tekevät. Ja toki aikuinen voi tyylitellä.

Herkuin yhteisiloa

Taivalsaari ei ole ensi kertaa asialla. Hän on leiponut ystävänpäiväherkkuja ennenkin. Ei nyt sentään joka vuosi, mutta usein.

– Perheelle ja varmaan ystävillekin joskus.

Ystävänpäiväleipominen on Taivalsaarelle toisten ilahduttamista.

– Päämääränä on ajatella toista jo tehdessä. Ja se on yhteistä aikaa, kun leivonnainen syödään yhdessä. Ja eikös ole aina kiva saada syy herkutella!

Taivalsaari toteaa myös innostuvansa teemapäivistä.

– Tunnustan ostaneeni sydämen muotoisen kananmunanpaistomuotin, jotta voin ystävänpäivänä paistaa sydämellisiä kananmunia.

Hyvän ystävänpäiväleivonnaisen kriteeriksi hän tuumaakin sydänkuvion hyödyntämisen, ei oikeastaan muuta. Innokkaita leipureita hän kannustaa kehittelemään omia reseptejä, ottamaan vähän sieltä, vähän täältä. Ja ne taas, jotka eivät leivonnasta piittaa, voivat hassutella muulla.

– Voi tehdä vaikka muotilla sydämen muotoiset leivät tai keittää porkkanoita ja leikata niistä minisydänmuotilla paloja.

HEI, LÖYSIT TIMANTIN!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.

Uusi käyttäjä, luo itsellesi tunnukset, niin pääset aloittamaan ilmaisen kokeilujakson.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>