YIlves myllytti pisteen arvoisesti kotikentällään

Kenttätapahtumia suvereenisti hallinnut Ylöjärven Ilves tuhlaili ennätysmäärän maalipaikkoja 2–2 (0–1) päättyneessä Naisten Futsal-Liigan ottelussa lauantaina.
futsal, yilves, rosa siren

Tasoitusmaali lähti Rosa Sirénin jalasta, kun peliaikaa oli jäljellä vain kolme sekuntia. (Kuva: Esa Norvia)

Vierasjoukkue Liikunnan Riemu hallitsi puolustuspelin salat uhrautuvalla pelitavallaan ja iski maalinsa kovalla prosentilla harvalukuisista maalipaikoistaan.
Koko pistepotti oli karkaamassa vieraiden matkaan Riemun
siirryttyä harmittavasti johtoasemaan vain puoli minuuttia ennen loppusummeria.
YIlveksen Rosa Sirén onnistui ylänurkkalaukauksellaan kuitenkin tasoittamaan pelin, kun vain kolme sekuntia peliaikaa oli jäljellä.
Vaikkakin syyskierroksen tappio onnistuttiin kääntämään tasapeliksi, ei tulos kotijoukkueen leirissä riemunkiljahduksia aiheuttanut.
YIlveksen välimatka tavoitteena olevaan kärkinelikköön on kuusi pistettä, eikä se tällä tahdilla juuri kutistu.
Voittoja tarvittaisiin, jotta lopputurnauksesta voisi edes haaveilla.
Ensimmäinen jakso alkoi YIlveksen päättäväisen pallonhallinnan toimiessa hyvin.
Maalitilanteita syntyi joka hyökkäyksestä vierasjoukkueen jäädessä tilanteissa jatkuvasti jälkeen.
Viimeistely tuotti kuitenkin ongelmia, eikä pallo löytänyt tietänsä kohti vierasmaalia.
Laukaukset jäivät selvästi takapainoisiksi ja karkasivat korkeuksiin. Maalinteon apina ilkkui harteilla.
Vierasjoukkue onnistui maalinteossa heti tilaisuuden saatuaan. Palautusvirhe johti vapaapotkuun kotijoukkueen maalin tuntumasta ja Riemun Ilona Mikkelä tuikkasi pallon maaliin läpi YIlveksen puolustusmuodostelman ajassa 6.24.
YIlveksen painostus jatkui maalista huolimatta, mutta Riemun tiivistettyä puolustustaan kovimpien laukojien kiusaksi, ei vierasmaalia vartioineella Saara Viitasella loppujen lopuksi ollut paljonkaan torjuntatehtäviä.
Ensijaksolla ei kotijoukkueen maalitili vielä auennut ja tauolle lähdettiin maalin tappioasemassa.
Tauolla YIlveksen pelaajat ilmeisesti saivat palautetta laukaustensa tarkkuudesta, sillä toisen jakson alkupuolella sihti oli huomattavasti aiempaa matalampi ja Viitanen työllistyi aiempaa enemmän.
Tulostaululle päästiin jo ajassa 23.39, kun Sini Sutinen laukoi kaukaa matalahkon vedon verkon perukoille ohi Viitasen .
Maalin jälkeen YIlves rynnisti jälleen vahvasti, kun se sai tasoituksesta uskoa.
Pelaamiseen tuli kuitenkin väkinäisyyttä ja juonikkuus katosi pelistä.
Riemun lihamuuri ja Viitasen paraatitorjunnat olivat ohittamaton este kotijoukkueelle.
Viimeinen peliminuutti alkoi ja pistejako häämötti. Vierasjoukkue haastoi hiipuvan kotijoukkueen ja hyökkäsi aiempaa rohkeammin.
Riemun Noora Hakkarainen luki maalivahti Helena Unkurin liikkeen älykkäästi ja nosti kaaripallon tylysti yli YIlves-puolustuksen maaliin ajassa 39.29.
YIlveksen Lentävä maalivahti Sutinen astui heti maalin jälkeen peliin ja ylivoimatilanne loi painetta vierasjoukkueelle viimeisen puoliminuuttisen ajaksi.
Huikea päätös ottelulle saatiin, kun Rosa Sirén sai Sutisen avauksesta pallon ja haki laukaisupaikan, josta vihdoin osui yläpesään ohi huippupelin pelanneen Viitasen.
Maalin syntyaika 39.57 sai katsomon hetkessä heräämään kunnon tuuletuksiin. YIlvekselle tärkeä peli päättyi siis lopulta pistejakoon.
– Peli oli toisinto ensimmäisen kierroksen vieraspelistä. Paitsi, että tällä kertaa pelin hallinta oli vielä selvemmin meillä. Pallopelit vaan tapaavat olla usein sellaisia, että jos omaa hallintaa ei pysty realisoimaan maaleiksi, niin pelillinen altavastaaja rokottaa harvoista omista paikoistaan murhaavan tehokkaasti. Näin kävi tälläkin kertaa, YIlveksen päävalmentaja Vesa Parviainen kommentoi.
– Olen erittäin tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi viimeistelyn laatuun. Sen kun saamme vielä nostettua samalle tasolle muiden pelin osa-alueiden kanssa, niin hyvä tulee, Parviainen lisäsi.
YIlveksellä on vielä jäljellä viisi ottelua, joista kaksi kotona.
Tasapisteissä YIlveksen kanssa loppukauden ihmettä jahtaava Musan Salama saapuu YIlveksen vieraaksi Urheilutalolle lauantaina 10. helmikuuta kello 17.

ANTTI REPONEN

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.