Turvallisempaa liikenteessä

Minun mielestäni ajokortti-ikäraja täytyisi laskea 16 ikävuoteen. Kyllä tiedän, että 16-vuotiaat ovat lapsia, mutta autot ovat paljon turvallisempia kuin yli hinnoitellut muovikottero-mopoautot, jotka vaarantavat liikennettä.
Autot voisivat olla jotain pienikokoisia autoja ja autoihin voisi laittaa jonkinlainen hidastin, joka kuristaisi auton nopeuden, vaikka 60 kilometriin tunnissa. Näin autosta voisi tulla turvallisempi 16-vuotiaan ajettavaksi ja tällainen vaihtoehto voisi säästää vanhempien rahoja, kun autoista voisi ottaa, vaikka sen hidastimen pois, kun täyttää 18 vuotta.
Myös tällainen auto voisi vähentää kolareita ja vaarallisia ohituksia. Kun autolla ajavien aikuisten eteen tulee mopoauto, joka kulkee 45 kilometriä tunnissa, niin eiväthän aikuiset jää sinne perään vaan ohittavat todella vaarallisissa tilanteissa. Ne voivat päätyä vakaviin kolareihin. Jos olisi tämmöinen auto, joka menisi kuuttakymppiä, niin autoilijat eivät alkaisi ohittamaan välttämättä vaarallisissa tilanteissa eikä syntyisi niin paljon kolareita.

SOFIA AINESLAHTI
Ylöjärven Yhtenäiskoulu, 8 B

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?