Raikasta jazzia

Pirkanmaa tunnetaan laadukkaan jazzin tapahtumistaan. Tampere Jazz Happening on tietysti kiistaton ykkönen, mutta eipä Ylöjärven Kaupunkijazzinkaan ole tarvinnut hävetä esiintyjiään. Vuosi sitten jazzfestarien koplaan kiilasi mukaan Telakka-jazz.

Tänä viikonloppuna on taas Telakka-jazzin aika. Minifestivaali tuo lavalle tunnettuja jazzmuusikoita ja raikkaita uudempia kokoonpanoja. Tamperelaisen Kulttuuritalo Telakan intiimi tila sopii tapahtumapaikaksi kuin nakutettu.

Telakalla esiintyvät muun muassa tamperelainen kulttibändi Black Motor, Samanna, Motström ja Hot Heros feat. Kielo Kärkkäinen.

Samannan musiikki soljuu vaivattomasti eteenpäin ja flirttailee kevyesti jazzille. Sanoituksissa nyrpeät jazzpoliisit kuitenkin saavat tuta – kuuntele vaikka lempeällä huumorilla höystetty Lyhyt argumentti jazzmusiikille.

– Sanoitukset viriävät omasta elämästä tai jostakin ympärillä tapahtuvasta. Soittajat haluan päästää irti, sillä kaikki ovat musiikkikoulutuksen saaneita ja tykkäävät improvisoinnista. Välillä pitää olla instrumentaali-ilottelua, Samannan liideri Anna Pesonen on sanonut.

Hot Heros on tamperelaisten konkarimuusikoiden Sami Sippolan, Ville Rauhalan ja Janne Tuomen nelivuotias kokoonpano. Taiturit hallitsevat sekä villin improvisoinnin että perinteet. Hot Herosin kakkoslevy ilmestyy alkuvuodesta, eikä kolmikko tietenkään ole viitsinyt pitäytyä tutuissa kuvioissa. Työnimellä Folkjazz from Finland kulkeva levy sisältää Sippolan ja Rauhalan sävellyksiä, jotka yhdistelevät kansanmusiikkia ja jazzia.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Fakta

Telakka-jazz

5.–6. tammikuuta Kulttuuritalo Telakalla Tampereella.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>