Ensi vuosi voi olla hyvä vuosi

Vuosi 2017 jää meille kaikille kirkkaana mieleen. Se jää mieleen Suomen satavuotisjuhlavuotena. Vuoden aikana tapahtui runsaasti hyviä ja kauniita asioita, mutta kuten aina, mukaan mahtui myös hieman ikävämpiä hetkiä.

Talous ja työllisyys ovat onneksi lähteneet nousuun. Samaan aikaan moni kuitenkin kokee eriarvoisuuden lisääntyneen. Tulevaisuuteen voidaan kuitenkin katsoa luottavaisina mutta kaikki aistit tarkkoina. Asiat ovat kohtalaisen hyvin, mutta aina kaikkea voi parantaa.

Kukaan – siis ei kukaan – taida tässä valtakunnassa tietää, mitä maakunta- ja soteuudistus tuovat tulllessaan… Mitä kaupungeille ja kunnille tapahtuu, kun iso osa niiden tehtävistä ja sen myötä aimo annos päätäntävaltaa siirtyy maakunnille?

Vaikuttaako uudistus myös kaupunkien ja kuntien sekä niiden asukkaiden identiteettiin? Ovat ylöjärveläiset vuosien päästä mielestään enemmänkin pirkanmaalaisia kuin ylöjärveläisiä?
On selvää, että kaupunkien ja kuntien on ryhdyttävä miettimään imagoaan uudelta kantilta. Kun kaupungin asema palveluntuottajana heikkenee, kaupungin täytyy tehdä itsestään tärkeä ja merkittävä joillakin muilla keinoin. Tähän työhön vaaditaan älykkäitä viranhaltijoita, vahvoja luottamushenkilöitä sekä muita fiksuja kaupungin puolesta puhuvia ihmisiä.

Ylöjärvellä asiat ovat tältä osin kunnossa. Esimerkiksi Eppu Normaali -veistoksen toteuttaminen on juuri sellainen asia, mistä Ylöjärvi ja ylöjärveläiset voivat olla ylpeitä. Kun veistos ensi kesänä paljastetaan hienoin juhlallisuuksin, koko valtakunnan katseet kääntyvät kohti Ylöjärveä.

Ylöjärvellä on menossa muitakin hankkeita, joilla puutarhakaupungin imagoa pystytään kirkastamaan. Keskustan ilmeen uusiminen, Teivon mahdollisen asuinalueen rakentuminen ja yritysalueiden menestyvä tonttikauppa pitävät Ylöjärveä esillä jatkossakin.

Ylöjärven Uutisetkin kantaa kortensa kekoon ja nostaa viikoittain esille ylöjärveläisittäin tärkeimmät asiat, hankkeet ja ihmiset. Paikallislehti haluaa olla mukana korostamassa ylöjärveläisyyttä niin, että puutarhakaupungin ihmiset haluavat jatkossakin olla ylpeänä nimenomaan ylöjärveläisiä.

Vuosi 2018 voi olla vieläkin parempi kuin nyt kulunut juhlavuosi. Ylöjärven Uutiset toivottaa kaikille ylöjärveläisille menestyksekästä ja onnellista uutta vuotta!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?