Mihin ruotsia tarvitaan

Pakollinen ruotsinkielen opiskelu, se asia mitä jokainen nuori vihaa. Kaikki sanovat: ”suomen ja ruotsin kieli ovat saman kuuloisia” tai: ”sitä on helppo ymmärtää”, mutta ei ole. En ymmärrä mitään, jos joudun kuuntelemaan ruotsia puhuvaa nauhaa, josta ei saa mitään selvää, koska se on tehty ”oikeisiin tilanteisiin sopivaksi”.
Muutenkin, jos mietin nykynuorien tulevaisuutta, niin en usko, että pakkoruotsi auttaa heitä ollenkaan, koska tässä maailmassa voi tulla kuuluisaksi ihan millä tavalla tahansa, esimerkiksi sanomalla jonkin hassun lausahduksen, keksimällä jonkin liikkeen, tekemällä surkeaa räppiä, missä jankataan koko ajan samaa sanaa ja samaa biittiä taustalla. Tai sitten keksit vaan jonkin ihan turhan lelun, joka ”auttaa keskittymishäiriöisiä”.
Minusta ruotsi voisi olla valinnainen kieli, koska ne jotka oikeasti haluavat lukea ruotsia, niin menisi sitten ihan vapaaehtoisesti, vaikka minusta tuntuu, että sitäkään ryhmää ei kyllä ikinä tulisi.
Ne tunnit, mitkä käytetään ruotsin opiskeluun, voisi mieluummin käyttää vaikka englannin opiskeluun, koska englantia osataan suurimmassa osassa maapalloa ja jos menisin ruotsiin, niin kyllä minä englantia puhuisin. Jotkut nuoret vain saavat ruotsista huonon numeron todistukseen, joka laskee keskiarvoa.

SAANA KAASALAINEN
Ylöjärven Yhtenäiskoulu 8. b

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?