Vähävaraiselle perheelle lahjoittaminen voi pelastaa joulun

Osalle ylöjärveläisperheistä joulu on tiukka taloudellinen rutistus. Aina rahaa ei löydy edes lasten lahjoihin. Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pirkanmaan Nuorkauppakamari keräävät jälleen tänä jouluna rahalahjoituksia ja lahjapaketteja vähävaraisille perheille.

MLL:n joulukampanjassa ideana on, että lahjoittajat valitsevat joulukuusesta kortin, jossa lukee lapsen sukupuoli ja ikä. Tietojen perusteella hankitaan lahja, joka tuodaaan takaisin MLL:n pakkauspisteelle paketoitavaksi. MLL välittää paketit yhteistyökumppaneidensa kanssa vähävaraisille perheille.

Nimettömänä esiintyvä ylöjärveläinen perheenäiti kertoo, miten joulu näkyy heidän yhdeksänhenkisessä perheessään. Vaikka lapsissa huokuu joulun innostus ja aaton odotus, on juhlapäivässä silti varjopuolensa.

– Meille vanhemmille joulu on stressin aihe, sillä kaikille seitsemälle lapselle pitäisi saada hankittua jotakin. Rahallisesti meillä on tiukkaa, sillä olen ollut kotona lasten kanssa viimeiset vuodet mieheni käydessä töissä, perheenäiti sanoo.

Hänen mukaansa lapsille on vaikea selittää, miksei heidän perheessään pukki tuo pelikonsoleita tai kännyköitä. Jokaiselle lapselle pyritään kuitenkin hankkimaan edes jotakin.

Hän kertoo, että vanhempina heidän tehtävänsä on valita, laittaako jouluruokaa tarjolle vai ostaako kaikille mieleiset lahjat.

– Minusta on kuitenkin tärkeää, että jouluna saa syödä silloin, kun on nälkä. Mutta toisaalta, kukapa vanhempi ei tahtoisi nähdä sitä riemua, joka lapsissa näkyy paketteja aukaistaessa, hän toteaa.

Suuri apu

MLL lahjoittaa paketteja tänä vuonna yhteensä 350 ylöjärveläislapselle.

Ylöjärveläisperhe on saanut nyt muutamana vuonna avun Mannerheimin Lastensuojeluliiton joulukampanjasta, joka lahjoittaa paketteja vähävaraisille perheille. Pakettilahjoituksia voivat tehdä niin yksityishenkilöt kuin yrityksetkin.

Viime vuonna paketteja luovutettiin Ylöjärvellä yhteensä 283 lapselle. Tänä vuonna tarvitsijoita on vieläkin enemmän, yhteensä 350 lasta.  MLL kerää myös raha-avustusta ruokalahjakortteihin, jotka luovutetaan 50:lle vähävaraiselle ylöjärveläisperheelle.

MLL:n Ylöjärven yhdistyksen puheenjohtaja Susanna
Grönlund on huomannut työssään, että yhä useammat perheet ovat avun tarpeessa.

– Nousevat luvut kertovat siitä, että monessa perheessä on tiukka taloudellinen tilanne. Toisaalta apua uskalletaan varmasti hakea myös herkemmin kuin aiemmin, Grönlund sanoo.

Hänen mukaansa avustukset ovat iso asia perheille.

Myös nimettömänä esiintyvä perheenäiti kokee, että apu on todella tullut tarpeeseen.

– Ilman apua joulumme olisi varmasti normaalia karumpi. Tulevaisuudessa rahatilanteen parantuessa lahjoitamme varmasti takaisin ja autamme myös muita vähävaraisia perheitä, hän toteaa.

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Fakta

Mannerheimin Lastensuojeluliiton joulukeräys
  • Keräyspisteet sijaitsevat Kauppakeskus Elossa Intersportin vieressä ja Kurun kirjastossa.
  • Lahjakeräys jatkuu sunnuntaihin 10. joulukuuta asti.
Pirkanmaan Nuorkauppakamarin Joulupuu-kampanja
  • Keräyspisteet sijaitsevat K-Supermarket Linkissä, Pop Up Shoppeenmäessä ja Ruokakeitaalla.
  • Lahjakeräys jatkuu sunnuntaihin 17. joulukuuta asti.
Apua myös muualta

MLL:n tapaan myös Pirkanmaan Nuorkauppakamari kerää lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille Joulupuu-kampanjassaan. Lahjoituksen voi tehdä Ylöjärvellä tänä vuonna kolmessa paikassa: K-Supermarket Linkissä, Pop Up Shoppeenmäessä ja Ruokakeitaalla.

Kampanjassa on tarkoituksena, että lahjoittaja saa itse määritellä, minkä ikäiselle lapselle lahjan ostaa. Lahjan on oltava kuitenkin uusi tai itse tehty.

Myös yritysten panostusta toivotaan. Viime vuonna yritysten tekemillä rahalahjoituksilla ostettiin lahjoja erityisesti vähävaraisten

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>