Matti Pulkkinen siirtyy Pirkanmaan Lehtitalon maakuntakoordinaattoriksi

Ville Mäkisestä vastaava päätoimittaja

Huhtikuun alusta lähtien päätoimittaja Matti Pulkkisen vuorotteluvapaan sijaisena toiminut Ville Mäkinen aloittaa Ylöjärven Uutisten vastaavana päätoimittajana perjantaina 1. joulukuuta. Pulkkinen puolestaan työskentelee jatkossa Pirkanmaan Lehtitalo -konsernin maakuntakoordinaattorina.
ville mäkinen

Päätoimittajana aloittava Ville Mäkinen on ollut Ylöjärven Uutisissa toimittajana jo reilut viisi vuotta.

Vahdinvaihto julkistettiin torstaina Ylöjärven Uutisten perinteisessä Antin päivän juhlassa.

Mäkinen on työskennellyt Ylöjärven Uutisten palveluksessa toimittajana ja toimitussihteerinä vuoden 2012 elokuusta lähtien.

Mäkisellä on takanaan parinkymmenen vuoden ura journalistina. Hän on uransa aikana työskennellyt muun muassa toimittajana helsinkiläisessä mediayhtiö Verkkotie Oy:ssä, yrittäjänä Suomen Mediatuotanto Oy:ssä sekä toimittajana Valkeakosken Sanomissa.

Mäkinen on uransa aikana kirjoittanut ja tuottanut sisältöä yli 30:een mediaan, kuten Helsingin Sanomiin, Taloussanomiin, Aamulehteen, Journalisti-lehteen, Tietoviikkoon ja Yrittäjä-lehteen.

– Kiitän tästä mahdollisuudesta edeltäjääni Matti Pulkkista sekä Pirkanmaan Lehtitalon toimitusjohtajaa Olli Sireniä. Matti on luonut Ylöjärven Uutisista käsitteen, jota arvostetaan suuresti paikallislehtimaailmassa. Olli on puolestaan antanut minulle luottamuksensa ja tukensa alusta alkaen, Mäkinen sanoo.

Hänen mukaansa Ylöjärven Uutiset on jatkossakin yhteisöllisyyden rakentaja ja puolustaja.

– Lehteä tehdään ylöjärveläisille yhdessä ylöjärveläisten kanssa, Mäkinen linjaa.

Hän myös muistuttaa, että Ylöjärven paikallislehti pitää jatkossakin kiinni sananvapaudesta, riippumattomuudesta ja objektiivisuudesta.

– Varsinkin aikoina, jolloin keskusteluilmapiiri luo turhaa vastakkainasettelua, edellä mainitut asiat korostuvat.

Lehti on tietenkin aina vetäjänsä näköinen, joten Ylöjärven Uutiset kokee sekä sisällöllisiä että ulkoasullisia muutoksia.

– Uudistuksia lehdessä, digitaalisissa sisällöissä ja sosiaalisen median käytössä on jo tehty. Alkuvuodesta näkyviä uudistuksia tulee vielä lisää, Mäkinen kertoo.

Lopuksi Mäkinen haluaa kiittää kaikkia työtovereita ja yhteistyökumppaneita uransa ajalta.

– Erityiskiitokset lähtevät urani alkuaikojen mentoreilleni Hannu Sokalalle ja Johanna Korhoselle.

Pulkkinen toimii Tampereelta käsin

Vuorotteluvapaalta palaavan Matti Pulkkisen työmaata ovat jatkossa maakunnalliset asiat.

Ylöjärven Uutiset aikoinaan luonut ja parikymmentä vuotta lehden päätoimittajana työskennellyt Matti Pulkkinen on uusien haasteiden edessä.

Pulkkista kutsuvat nyt Pirkanmaan Lehtitalo -konserni ja maakunta. Pulkkisen työhuone sijaitsee jatkossa konsernin toimitiloissa Tampereella, Hämeenkadun ja Näsilinnankadun kulmauksessa.

– Uudet haasteet tarjoavat innostavan ja mielenkiintoisen saran, kun vuorotteluvapaani päättyy. Uudessa pestissäni palvelen mediatalomme kaikkia neljää tilauspohjaista paikallislehteä Ylöjärven Uutisia, Sydän-Hämeen Lehteä, Lempäälän-Vesilahden Sanomia sekä Akaan Seutua ja radiokanavaamme Radio Sunia, Pulkkinen selvittää.

Pitkän ja upean uran jo tähän mennessä tehnyt Pulkkinen nähdään siis jatkossakin Ylöjärvellä, kun hän tekee yhteistyötä muun muassa paikallisten yritysten, organisaatioiden ja Ylöjärven kaupungin kanssa.

– Ylöjärvi on yksi kehyskunta, joka kasvattaa asukaslukuaan ja elinkeinoelämäänsä. Kaupungin tulevaisuuden kuva on erittäin myönteinen ja valoisa, Pulkkinen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?