Lyöntejä, potkuja ja hyppyjä

Pikku Tiikeri Cup kamppailtiin Liikuntakeskuksella

Suomen suurin lapsille ja nuorille suunnattu taekwondo-tapahtuma järjestettiin lauantaina Ylöjärven Liikuntakeskuksella. Tapahtumaan osallistui kaikkiaan vajaa sata kamppailu-urheilijan alkua.

Muiden kamppailulajien tapaan taekwondossa on käytössä vyöjärjestelmä, jotta harjoittelijat voivat testata omaa edistymistään lajissa säännöllisin väliajoin.

Ylöjärven Taekwon-do Centerin järjestämä Pikku Tiikeri Cup veti osallistujia jälleen joka puolelta Suomea. Nuorimmat kamppailijat olivat vasta neljävuotiaita.

Etuhyppypotkussa kilpailijan potkun oli osuttava patjaan. Parhaimmissa suorituksissa kilpailijat pystyivät potkaisemaan liki kahden metrin korkeuteen.

Hyväntuulisessa ja rennossa kilpailussa kisattiin kaikkiaan neljässä sarjassa. Ensimmäisessä sarjassa, etuhyppypotkussa, oli tarkoituksena potkaista ylöspäin niin korkealle, että päkiä koskee patjaan. Osuman perusteella patjan korkeutta nostettiin.

Toisessa sarjassa testattiin, kuinka hyvin kilpailijat hallitsevat oman vyöarvonsa liikesarjat.

– Liikesarjoissa on omat tekniikkansa, joissa on tärkeää niin voimantuotto kuin liikkeiden suorittaminen oikein ja oikeassa korkeudessa, Taekwon-Do Centerillä valmentava Sanna Latosaari kertoi.

Kahdessa muussa sarjassa kamppailijat pääsivät ottelemaan omien taitojensa mukaan.

– Pyykkipoikaottelu on tarkoitettu nuorimmille harrastajille. Siinä on tärkeintä, että lapset oppivat liikkumaan leikinomaisesti, Latosaari sanoi.

200 harrastajan seura

Ensi vuonna 15 vuotta täyttävä Taekwon-Do Center on järjestänyt Pikku Tiikeri Cupin jo useana vuonna. TKD-Centerin omista harrastajista valtaosa on juuri junioreja.

Seuran 200 aktiiviharrastajan joukossa on kuitenkin myös työikäisiä, joista osa on löytänyt lajin vasta aikuisiällä.

– Seuramme vanhin jäsen on 77-vuotias nainen. Hän löysi taekwondon muutama vuosi sitten, kun kuskasi lapsenlapsiaan harrastukseen, Latosaari muisteli.

Hänen mukaansa moni vanhempi onkin löytänyt tiensä TKD-Centeriin juuri lasten kautta.

– Seuraamme kuuluu kokonaisia perheitä, joissa sekä lapset että vanhemmat harrastavat taekwondoa.

Nuorimmat Pikku Tiikeri Cupin osallistujat olivat neljävuotiaita.

Etuhyppypotkussa kilpailijan potkun oli osuttava patjaan. Parhaimmissa suorituksissa kilpailijat pystyivät potkaisemaan liki kahden metrin korkeuteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?