Löylyä kiukaalle Emminkammarissa

Vanhukset ja vammaiset pahoittivat syksyllä aiheellisesti mielensä, kun he saivat tiedon, että kaupunki lopettaa saunomispalvelut kotihoidon järjestämänä Emminkammarissa Soppeenmäessä.
Viime viikon YU:ssa (22.11.) oli uutinen, jonka mukaan saunomispalvelut jatkuvat Emminkammarissa, mutta nyt yksityisen palvelutuottajan toimesta. Tuo palvelutuottaja on Valkokulta Oy, jonka toimitusjohtaja on perusturvalautakunnan varapuheenjohtaja Riikka Salakari (kok.). Asiat ovat sitä miltä ne näyttävät, tavataan sanoa politiikassa. Niin ne ovat tässäkin tapauksessa. Näppärästi siirtyi julkisena tuotantona hoidettu palvelu yksityiselle toimijalle.
En epäile lainkaan, ettei Riikka Salakarin johtaman yrityksen tuottamat palvelut olisi korkeatasoisia. Asiakkaat kenties ovat niihin hyvinkin tyytyväisiä.
Paljon puhutussa soteuudistuksessa käydään parhaillaan vääntöä valinnanvapauslainsäädännön sisällöstä. Etenkin kokoomus on ajamassa Suomeen mallia, missä julkisina tähän asti tuotetut palvelut siirtyisivät enenevässä määrin ylikansallisesti johdettujen suurfirmojen hoidettavaksi. Mitä isot edellä sitä pienemmät perässä. Näin ne näyttävät asiat sujuvan Ylöjärvelläkin.

RAUNO KESSELI
kaupunginvaltuutettu (vas.)

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>