Antti-patsaat Joensivulle ja Ahoselle

Paikallislehdistön tunnustuspatsaita on taas myönnetty, ja Ylöjärvellä niitä osoitettiin kaksi kappaletta vahvaa työtä tehneille naisille.
Antin päivän juhla

Kaupunginvaltuuston johtopallilta väistynyt konkari Leena Joensivu otti 1. joulukuuta päätoimittajaksi astuvalta Ville Mäkiseltä (vas.) ja päätoimittajan pallilta toisiin tehtäviin siirtyvältä Matti Pulkkiselta vastaan Antti-patsaan.

Ylöjärven Uutiset vietti marraskuun viimeisenä päivänä Antin päivän juhlaa, joka ensimmäisen suomenkielisen sanomalehden julkaisijan Antti Lizeliuksen mukaan nimettynä kumartaa paikallislehdistölle.

Kutsuvieraina oli paikallisia vaikuttajia, ja heistä kaksi palkittiin perinteikkäällä Antti-patsaalla, jota paikallismediat ympäri Suomen jakavat. Ylöjärven palkinnot annettiin tänä vuonna vahvasti Ylöjärvellä vaikuttaneelle, muun muassa kaupunginvaltuuston luotsina toimineelle Leena Joensivulle sekä Aidon Säästöpankin toimitusjohtajalle Pirkko Ahoselle.

Antin päivän juhla

Antti-patsas nosti hymyn Aidon Säästöpankin luotsin Pirkko Ahosenkin huulille.

– Tahtonainen ja moniottelija, kuvasi Ylöjärven Uutisten päätoimittajan pallilta Pirkanmaan Lehtitalon maakuntakoordinaattoriksi siirtyvä Matti Pulkkinen poliitikkona, kotiseututyöntekijänä ja opetusalan työmyyränä ansioitunutta Joensivua.

– Ihminen, joka luo sisältöä sanalle paikallinen, Pulkkinen luonnehti puolestaan maakunnallisesti toimivaa pankkinaista Ahosta.

Juhlassa jaettiin myös Ylöjärven Uutisten perinteikäs antilooppipatsas. Sen pokkasi K-supermarket Linkin kauppias Jani Kangasniemi. Pulkkinen kehui hänen nostaneen Ylöjärven palveluvarustusta ja toimivan ansiokkaasti kaupan alalla, joka sekään ei selviä ilman aivojumppaa ja kovaa tekemistä.

Antin päivän juhla

Komea antilooppipatsas myönnettiin K-supermarket Linkin kauppiaalle Jani Kangasniemelle.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentit (2)

 1. Pekka Gestrin

  Moi!
  Jutussa esiintyvän pankin nimen taivutus genetiivissä po. ”Aito Säästöpankin.”
  Erinomainen on tuo pankki. Voisi siis olla myös ”aidon pankin, Aito Säästöpankin…” 🙂
  t. Pekka

  Vastaa
  • Helka Pylkkö-Pollari

   Virallinen kielenhuolto ohjeistaa taivuttamaan myös adjektiivimääreen. Samaan tapaan kuin taivutetaan ”Isossa Omenassa”. 🙂

   Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>