Yhdessä tekeminen luo turvallisuutta

Hyvinkäällä järjestettiin viime viikolla yhteiskunnan turvallisuutta käsittelevä suuri Safety Summit 17 -seminaari. Seminaarissa käsiteltiin niin kansalaisten, kaupunkien kuin yhteiskunnankin turvallisuutta.
Perusajatus seminaarissakin oli se, että Suomi muuttuu. Muun muassa ikääntyminen ja kaupungistuminen aiheuttavat erilaisia haasteita. Haasteita aiheuttavat myös monet muut asiat, kuten kärjistyvä keskusteluilmapiiri.
Suomessa turvallisuutta ovat pitkään haastaneet myös kotoperäiset asiat, kuten syrjäytyminen ja alkoholin käyttö. Näiden asioiden kanssa painimme myös jatkossa.
Koko yhteiskunnan kannalta tärkeintä on yleinen järjestys ja turvallisuus. Mitä turvallisempaa, sen onnellisempia ihmiset ovat.
Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg muistutti, että Suomi on yhä maailman turvallisin maa asua, yrittää ja tehdä työtä. Mutta turvallisuus ei ole itsestäänselvä asia. Siitä täytyy pitää jatkuvasti huolta. Ja turvallisuudentunteen luovat toisilleen ihmiset.
Turvallisuuden professorit Jarno Limnéll ja Jari Rantapelkonen julkaisivat syyskuussa kirjan nimeltä Pelottaako? Se käsittelee nuoria ja turvallisuuden tulevaisuutta.
Eri puolella Suomea nuoria pelottavat eri asiat, mutta kaikkia nuoria yhdistää se, että heitä pelottaa yhteiskunnan repivä keskusteluilmapiiri. Tämä on asia, joka myös erilaisten sisältöä tuottavien medioiden on otettava huomioon. Ainakin Ylöjärven Uutiset ottaa sen huomioon.
Nuoret siis pelkäävät turvallisuudentunteen katoavan, jos repivä ilmapiiri johtaa asioiden kärjistymiseen ja lopulta väkivaltaan.
Kun nuorilta kysytään, mikä vaikuttaa eniten turvallisuudentunteeseen niin heidän ykkössanansa on luottamus. Luottamusta puolestaan lisää se, että ihmiset tekevät asioita yhdessä. Kysymys kuuluu, millä tavalla pystymme luomaan vielä nykyistä paremman tavan tehdä asioita yhdessä?
Ylöjärvi on turvallinen paikka elää, olla ja asua. Mutta Ylöjärvelläkin tarvitaan lisää yhteisöllisyyttä. Ylöjärven Uutiset haluaa osaltaan rakentaa tätä yhteisöllisyyttä. Paikallislehti on jokaisen ylöjärveläisen asialla.
Arjen turvallisuus syntyy siitä, että ihmiset auttavat toisiaan.
Pitäkää siis huolta toisistanne!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?