Metsäpeurojen siirto Seitsemiseen alkoi

Seitseminen, metsäpeura, (Kuva: Tiina Mäkelä)

Kuhmossa nukutettu metsäpeura saa tässä kyydin mönkijän peräkärryssä kohti kuljetusautoa. Metsäpeurat nukutettiin eläinlääkärin valvonnassa. (Kuva: Tiina Mäkelä)

Metsäpeurojen siirto Seitsemiseen alkoi noin viikko sitten, kun totutustarhaan siirrettiin kaksi Kainuusta pyydystettyä villiä metsäpeuraa. Ne saavat seurakseen eläintarhoissa kasvaneita yksilöitä myöhemmin marraskuussa.
Nyt siirretyt metsäpeurat nukutettiin eläinlääkärin valvonnassa ja kuljetettiin tarhaan villieläinten kuljetuksiin tarkoitetulla kalustolla.
Tavoitteena on palauttaa laji sen entisille asuinsijoille Pirkanmaalle ja Etelä-Pohjanmaalle.
Peurat asuvat ensin tarhassa, mutta myöhemmin ne vapautetaan luontoon. Alkuvaiheessa aitaus suojaa niitä suurpedoilta ja myös siltä, etteivät metsäpeurat vaella pois.
– Koko pyyntiprosessi sujui täysin ennakkoon suunnitellulla tavalla. Siirto luonnosta totutustarhaan on iso muutos eläimille, joten todennäköisesti ne tulevat piilottelemaan lähiviikot tarhan keskiosissa, kertoo hankkeen projektipäällikkö Sakari Mykrä Metsähallituksesta.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>