Vanha Räikkä sai pitää korjausrahansa

Kaupunginvaltuuston talousarviokokouksen toinen suuri keskustelu käytiin Vanhan Räikän kunnostamiseen vuosille 2018 ja 2019 osoitetuista euroista.

Valtuuston puheenjohtajan Jaana Lammisen nuijalla riitti töitä maanantain tiiviissä kokouksessa.

Vanha Räikkä on suojelukohde, joka on tarkoitus muuttaa monikäyttöiseksi kokoontumis- ja kulttuuritilaksi. Valtuusto osoitti hankkeeseen yhteensä 1,2 miljoonaa euroa. Summasta puolet käytetään ensi vuonna.
Perussuomalaisten valtuutettu Hannu Ruuska esitti, että ensi vuodelle Vanhan Räikän hankkeeseen osoitetut 600 000 euroa poistetaan ja tilalle myönnetään 30 000 euroa, jolla teetetään ulkopuolisella toimijalla kuntoarvio sekä arvio kunnostuksen kokonaiskustannuksista.
Perussuomalaisten Tomi Saaristo kannatti Ruuskan esitystä.
– Miten voidaan myöntää 600 000 euroa rakennukselle, jolle ei ole vielä tehty kuntokartoitusta, Saaristo ihmetteli
Saaristo kuitenkin korosti, ettei hänellä tai perussuomalaisilla ole mitään vanhoja rakennuksia vastaan.
Niin ikään perussuomalaisten valtuutettu Henrik Pajunen sanoi, ettei Vanha Räikkä ole varmasti ainoa paikka, jossa voi järjestää yhdistystoimintaa.
– Varmasti salkutettavien listalta löytyy sopivia rakennuksia, oli kyse sitten taidenäyttelyistä, punaviinibaareista tai yhdistystoiminnasta, Pajunen totesi.
Kokoomuksen valtuutettu Ossi Sippola muistutti, ettei osoitettua 600 000 euroa käytetä, jos tupajumi on syönyt rakennuksen niin huonoon kuntoon, ettei sitä kannata korjata.
– Tämä investointiraha on varaus sille, että työ voi edetä, jos kuntokartoituksen jälkeen siltä näyttää, Sippola linjasi.
SDP:n valtuutettu Leena Mankkinen oli samoilla linjoilla Sippolan kanssa.
– Olen tullu yhä vakuuttuneemmaksi tämän illan keskustelun jälkeen, että rakennuksen kunnostaminen kannattaa. Eikä me sitä
600 000 euroa käytetä ennen kuin kuntokartoitus on tehty, Mankkinen sanoi.
Kaupunginhallituksen esitys voitti Ruuskan esityksen äänestyksessä äänin 35–15.

Mukaan kilpailuun

Sivistysjohtaja Matti Hursti väläytti valtuuston kokouksen loppupuolella, että Ylöjärvi saattaa osallistua Suomen liikkuvin kunta -kilpailuun, jonka voittaja palkitaan Ylen Urheilugaalassa tammikuussa.
– Opetus- ja kulttuuriministeriö on bongannut sen, että Ylöjärvellä on käynnistynyt seuraparlamenttitoiminta ilmeisen erityisellä tavalla. Melkein uskallan luvata, että jätämme paperit tähän kilpailuun.
Seuraparlamentti on muun muassa luonut ylöjärveläisille seuroille yhteiset pelisäännöt.

Yksi kommentti

  1. H.Ilkka

    Mistä tolkuttomalta tuntuva budjetti 1.2 milj.e,josta v.2018 ”suunnitteluun” ym., on saatu?
    Ehkä poliittisesti valitulta asiantuntemattomalta virkamieheltä ”hihasta” tai tutulta vihreältä arkkitehdiltä,joka varmistaisi rahastuksensa? Jos kaupungin löysäään rahanpolttoon tottuneet, kustannustiedottomat virkamiehet ja museovirasto sähläävät projektissa ,niin mikään budjetti ei pidä. Homma olisi urkoitavissa ehkä puoleen hintaan käyttökuntoon ,jos pysyttäisiin järjissään tavotteissa eikä purettaisi koko rakennusta. Eräs arkkitehtiryhmä on jo tehnyt pari esitystä tilankäytöstä ja selvitellyt rakenteita Räikän kannatusyhdistyksen laskuun. Miksi ns. suunnitteluun tarvittaisiin n.2000 tuntia (200 e/h)? Ripeästi töihin rationaalisin menetelmin eikä millään ylivarovaisella ”rapsuttelulla ja entisöintipensselöinnillä”, niin valmista syntyy nopeasti ammattimiehillä ja -kalustolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?