Kokemusten ytimeen

Tarinateatteriesityksessä minun tarinoistani tulee meidän tarinoitamme.

Tarinateatteriryhmä on toiminut Ylöjärven seurakunnassa kolmisen vuotta ja kasvanut kasvamistaan. Ryhmä harjoittelee kerran kuussa.

Tänä lauantaina päästetään tarinat valloilleen. Tarinateatteriryhmä toivoo, että mahdollisimman moni tulee Leijaan jakamaan omia tarinoitaan ja kokemuksiaan. Tarinateatterin ohjaaja, näyttelijät ja muusikko lupaavat luoda yleisön kertomista kokemuksista uusia tunnelmia ja tilanteita.

– Tällä kertaa keskiössä on kieli ja sanat. Meneillään on reformaation merkkivuosi, ja reformaatio oli tärkeä myös suomen kielen kehitykselle. Mukaan mahtuvat oman elämän merkitykselliset, pysäyttävät ja kummallisetkin kohtaamiset sanojen kanssa – ihmissuhteissa ja kirjallisuudessa, Hanna Rienoja sanoo.

Hän on harrastanut tarinateatteria parikymmentä vuotta ja vetää Ylöjärven-ryhmää.

Näin se toimii: Joku yleisöstä kertoo kokemastaan hetkestä, havainnosta tai tunteesta. Kerrotusta muotoutuu käsikirjoitus, johon näyttelijät, muusikko ja ohjaaja pyrkivät kiteyttämään tarinasta kirkkaan näkökulman. Esiintyjät havainnollistavat muiston vaikkapa kahden henkilön kohtaamiseksi.

– Pyrimme zoomaamaan olennaiseen. Joskus osuu, joskus ei ihan – esityksessä on aina pieni riski, Hanna Rienoja tietää.

– Tarinateatteri on yhteisöä rakentavaa teatteria. Nekin, jotka eivät halua julkisesti kertoa itsestään, voivat samastua toisten kertomaan.

Olipa kerran... Tarinoita sanojen mahdista

Leija-kirjaston luentosalissa 28. lokakuuta kello 13.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?