Ryhti haki komean voiton Kangasalta

Ylöjärven Ryhdin naisten edustusjoukkue kaatoi sunnuntaina LP Kangasalan lentopallon 2-sarjassa suoraan erin 3–0 (25-10, 25-12, 25-22).

Ryhdin tytöt olivat joutuneet lauantaina pettymään A-nuorten turnauksessa. Joukkue löysi kuitenkin peli-ilmeensä yön aikana.

– Nyt on kyllä lainattava Ilveksen Karri Kiveä ja todettava, että kasvu tulee sitä kautta, että on ollut lirissä ja kerää itsensä. Lauantain A-nuorten turnauksen loppu oli aika synkkä, mutta hyvin likat kasasivat itsensä, eikä tämän päivän ottelussa ollut epäselvyyttä paremmasta. Ja ilahduttavinta oli, että onnistujia oli koko joukkueen leveydeltä. Mukana meillä oli 12 pelaajaa ja kaikki taisivat käydä kentälläkin, Ryhdin päävalmentaja Harri Matilainen kommentoi.

Ryhti johtaa naisten 2-sarjan lohkoaan kolmen kerroksen jälkeen. Seuraava ottelu pelataan Ylöjärven Urheilutalolla lauantaina 4. marraskuuta, jolloin ylöjärveläisiä vastaan asettuu sarjakakkonen Kalevan Lentopallo. Yleisölle maksuton ottelu alkaa kello 15.

Kovia vastustajia

Lauantaina Ryhti siis osallistui Siivikkalassa Ylöjärven Pallon emännöimään, A-tyttöjen tasonmittausturnaukseen. Mukana turnauksessa olivat myös Rantaperkiön Isku ja Kalevan Lentopallo.

Ensimmäisessä ottelussa ratkottiin kaupungin epävirallinen mestaruus Ryhdin ja YPan välillä. Ryhti oli tyly vieras ja vei ottelun suoraan 2–0, erälukemin 25–10 ja 25–8. Ottelun kulku oli varsin selvä. Ryhdin nuori ryhmä lähti hyökkäämään ja syöttämään varsin rohkeasti, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä YPa alun pyristelyn jälkeen.

Toisessa ottelussa Ryhti sai vastaansa Rantaperkiön Iskun, jonka riveissä pelasi muun muassa Ryhdin kasvatit passari Emmi Jalonen ja yleispelaaja Tiia Virta

Tätä ottelua Ryhdin joukkue oli odottanut koko viikon, olihan Iskun ryhmä lähes sama, millä joukkue pelaa tällä kaudella naisten ykkössarjaa. Hyvästä mittarista ottelu kävikin. Ensimmäisessä erässä ryhtiläiset hangoittelivat välillä varsin tasapäin rantaperkiöläisiä vastaan, mutta lopulta vastustaja osoittautui vielä liian kovaksi Ryhdin ryhmälle. Ottelu kääntyi Iskulle 2–0 (25–19, 25–9).

– Mimmit olivat todella latautuneita turnaus päivään. Katosiko lataus sitten vähän ensimmäisen pelin mukana? Isku-pelin ensimmäiseen erään olen varsin tyytyväinen. Raittisen Venla alkaa lunastaa taas paikkaansa, varsinkin hyökkäyspeli oli aika ajoin varsin voimakasta. Eniten häviämme tällä hetkellä ykkössarjan joukkueille kuitenkin aloitusten nostossa. Aloitus tulee kovaa ja siihen pitää olla valmis ja riittävän itsekäs, muuten homma menee hankalaksi, Harri Matilainen sanoi.

Kolmannessa pelissä Ryhdin vastustajaksi tuli Kalevan Lentopallon ykkösryhmä, joka oli edellisessä ottelussa taistellut tasapäin Iskua vastaan. Ottelun hävinnyt Kale olikin koko pelin tulta ja tappuraa ja vei ottelu 2–0 (25–12, 25–15).

– Oma pelimme meni vähän ohi. Odotukset edellisen pelin suhteen oli kovemmat ja kun konttasimme Isku-ottelun toisen erän, niin siitä oli hankala nousta omalle tasolle. Yläkankaan Inka yritti toisessa erässä sytyttää joukkuetta, mutta vähän yksinpuheluksi se jäi. Joka tapauksesa kovaa turnausta toivoimme ja sen myös saimme, Matilainen selvitti.

Menestystä maajoukkueessa

Ylöjärven Ryhdin nuoret Linnea Kuusela, Sanni Rantanen ja Laura Laukkanen olivat syyslomalla mukana Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa, kun joukkue sijoittui kolmanneksi Pohjois-Euroopan mestaruuskisoissa Tanskassa.

Laura Laukkanen pelasi nyt ensimmäiset maaottelunsa ja on jo neljäs pelaaja maajoukkueessa ryhmästä, joka voitti viime kaudella C-nuorten SM-hopeaa.
Kuusela ja Rantanen pelaavat tällä kaudella naisten 1-sarjaa Kuortaneen lentopallo akatemia-joukkueessa sekä B-nuorten SM-sarjaa Ylöjärven Ryhdin väreissä. Kuusela oli mukana myös viime kesän maajoukkueessa, joka pelasi nuorten EM-kisoissa Bulgariassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?