Pian väännetään euroista

Kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto avasi pelin antamalla esityksensä Ylöjärven ensi vuoden talousarvioksi. Veroprosenttien muuttumattomuus miellyttää suurinta osaa kaupunkilaisista ja päättäjistä, mutta muutamasta muusta asiasta saatetaan lähiviikkoina vääntää tosissaan.
Ainakin marraskuun ensimmäisenä maanantaina pidettävästä kaupunginvaltuuston kokouksesta on odotettavissa varsin värikäs.
Ei tarvitse olla kovin osaava ennustaja, kun voi luvata, että ainakin Vanhan Räikän saneerauksesta kuullaan vielä monta mielipidettä. On varmaa, että ainakin perussuomalaiset nostavat metelin hankkeeseen kaavaillusta 1,2 miljoonasta eurosta.
Koko kaupunkikuvaa ajatellen mielenkiintoisin hanke on teknisen keskuksen todennäköinen purkaminen ensi vuoden aikana. Tekninen keskus katoaa Räikän alueen kerrostalohankkeen tieltä.
Kaupunginjohtajan talousarvioesityksessä mainitaankin, että asuntotuotannon painopisteenä on keskustan kerrostalorakentaminen. Keskustan ilme muuttuu tulevien kerrostalojen myötä erittäin paljon nykyisestä. Se ei välttämättä kaikkia miellytä, mutta kaupungin ilmeen uudistaminen ja asuntotuotanto ovat etusijalla, ja se on hyvä asia.

Avantouimarit ovat jälleen alkaneet kokoontua Räikällä, kun ilmat ja vedet ovat viilenneet avantouimareiden mielestä tarpeeksi.
Avantouinti on jännä harrastus. Itse käyn tutustumassa avantosaunojen tunnelmaan yleensä noin viitisen kertaa talven aikana. Avantosaunoilla on aivan erityinen fiilis, jota ei voi verrata oikein mihinkään.
Lähes poikkeuksetta jokainen vieras otetaan saunoilla avosylin vastaan.
Saunan lauteilla kaikki ihmiset tuntuvat pitävän toisiansa samanarvoisina. Tittelit on jätetty viimeistään pukuhuoneeseen.
Itselleni riittää se, että kastan hyisessä vedessä kaulaa myöten ja olen veden alla noin kolme sekuntia. Toki välillä kadehdin erästäkin ystävääni, joka pulikoi jäiden ympäröimänä minuutinkin verran. Toisaalta, itse en moisesta varmaankaan nauttisi vaikka siihen väkisin ehkä pystyisinkin.
Avantouinnissa parasta ovat ne muutamat minuutit avannosta nousemisen jälkeen. Vaikka ulkona olisi 20 astetta pakkasta, avantouimari ei tunne lainkaan kylmyyttä. Pintaverenkierto on huipussaan ja fiilis on sellainen, että siihen voisi jäädä koukkuun.
Suosittelen kokeilemaan tätäkin lajia, vaikka se vähän pähkähullulta vaikuttaakin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?