Mieli vaeltaa Lappiin

Leijassa pääsee maanantaina voimaannuttavalle mielikuvamatkalle Lapin luontoon.

Jos mieli on maassa, stressaantunut tai voimaton, kannattaa viettää maanantai-ilta Lapin luonnon taikapiirissä. Sinne johdattaa Leija-kirjaston monitoimisalissa esiintyvä kairankulkija Rolf Wirtanen, joka esittää kitaran säestyksellä Lapin-vaelluksilla syntyneitä laulujaan, kertoo tarinoita ja näyttää luontokuvia Lapista.

Ylöjärveläislähtöinen muusikko ja valokuvaaja lupaa, että matkasta tulee rentouttava ja voimaannuttava.

— Esityksen tunnelma on lämmin ja eheyttävä. Pyydän yleisöä jopa säästämään mahdolliset aplodit tilaisuuden loppuun, jotta ne eivät rikkoisi syntyvää rauhaa, Wirtanen kertoo.

Kappaleet ja tarinat kertovat soittajan omasta matkasta kohti mielenrauhaa. Avioeron jälkeen surunsa alkoholiin hukuttanut mies löysi henkisen tasapainon ja onnellisuuden Lapin luonnosta, kuten moni muukin suomalainen.

Rolf Wirtanen uskoo, että luontoelämykset piirtyvät aivojen mielihyväkeskukseen, josta ne voidaan musiikilla ja kuvilla aktivoida hyvinvoinniksi kaupungissakin.

— Mielikuvaretkellä Lapin erämaajärvien rannoilla, tunturipurojen varsilla ja aapasoiden laitamilla mieli kevenee.

— Mielikuvilla on valtava, eheyttävä voima. Eräskin rollaattorilla vaivalloisesti paikalle tullut vanhus virkistyi esityksestä niin, että jätti rollaattorinsa nurkkaan ja lähti ulos kävelylle, Wirtanen kertoo.

Tuokio Lapin tunnelmia -esitys kuuluu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan.

Tuokio Lapin tunnelmia

Leija-kirjastossa 23. lokakuuta kello 18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?