Autokuume on todellinen tunne

Tällä kertaa lehtemme teemasivut käsittelevät autoilua. Vaikka nykyään joka suunnasta toitotetaan joukkoliikenteen voimaa ja hyötyjä, eivät suomalaiset luovu ikinä autoilusta – eivät halua luopua, eivätkä voi luopua.
Ainakin haja-asutusalueilla tarvitaan autoa, eivätkä kaarat kaupunkien keskustoistakaan ihan heti katoa.
Eikä autoilija välttämättä väheksy tai hyljeksi joukkoliikennettä. Moni autoilija astuu bussiin tai junaan hyvin mielellään, mutta aina se ei vain ole käytännön syistä mahdollista. Autoilija hyödyntää joukkoliikennettä silloin, kun hän voi.
Siksipä moni autoilija taatusti kannattaa myös ratikkalinjan vetämistä Tampereelta Ylöjärvelle saakka. Mutta tämä on sitten toisen keskustelun paikka.
Ja myönnetään nyt kuitenkin se, että kyllähän jokainen meistä (no ainakin suurin osa) nauttii päästessään hienon ja pramean auton rattiin tai edes kyytiin. Kun V8 hyrähtelee konepellin alla ja moottorin jylhä voima on omassa hallinnassa, niin tunne on aika voimaannuttava.
Siksipä autokuume ei ole mikään tuulesta temmattu ajatus. Se iskee moneen meistä tasaisin väliajoin eikä silloin useinkaan auta, vaikka puoliso tai ystävä yrittäisi kääntää autokuumeesta ”nauttivan” päätä. Autokuumeinen voi viettää tuntikausia selaten autotarjontaa netissä. Eivätkä autonvalmistajien jokavuotiset uutuudet ainakaan helpota kuumeisen oloa Uusi auto on siis saatava!
Auton ostossa kannattaa kuitenkin olla mieluummin ylitarkka kuin huolimaton. Kaikilta löytyy joku ystävä, joka on hurahtanut autoihin ja tietää autoista kaiken. Tämä ystävä kannattaa ottaa mukaan autokauppaan. Hän osaa esittää tarvittavat kysymykset ja laittaa autokauppiaan kunnolla testiin.
Toki auton voi viedä ennen ostopäätöstä myös puolueettomaan kuntotarkastukseen. Tarkkana kannattaa olla myös, jos hakee autolle rahoitusta. Maksukyvyn mukaisen kuukausierän lisäksi on tärkeä olla tietoinen rahoituksen kokonaiskuluista. Aina kannattaa tarkistaa lainan todellinen vuosikorko.
Yllättäen kirjoittajalle tulikin juuri nyt hieman kuumeinen olo. Vaihtaisinkohan farmariauton seuraavaksi citymaasturiin, tila-autoon vai tavanomaisempaan porrasperäiseen menopeliin?
Entä lähtisinkö vaihtamaan Toyotan Mazdaan, Fordiin, Nissaniin, Skodaan tai jopa Audiin? Seuraavien viikkojen pohdinnan aihe on nyt tiedossa, vaikka vaimo saattaa olla aiheesta eri mieltä.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>