YIlveksen A-poikien kaudelle kelvollinen päätös

Ylöjärven Ilveksen A-poikien pelin hallinta ei riittänyt Ykkösen kamppailussa, kun Raisio Futis iski tehokkaasti vastahyökkäyksistä. YIlves jäi sarjassa voitoitta.
YIlves, A-pojat, YIlveksen A-pojat, jalkapallo

Miro Auvinen (vas.) laukoi YIlveksen 2–1-kavennusmaalin. (Kuva: Virpi Ukonmäki)

Lokakuun alkuun venynyt kausi ei näkynyt Ylöjärven Ilveksen otteissa. Peli Raisiossa oli koko ajan vieraiden hallinnassa. Syöttöpeli toimi, pallo kulki ja peli-ilmeessä näkyi jo sarjan tuottama kokemus. Taukotulos 2–0 ei kertonut totuutta pelin kulusta
– Meillä oli paljon paikkoja, ihan tuhlattavaksi asti, valmentaja Esa Järnvall toteaa.
Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Paine oli raisiolaisten päädyssä ja vihdoin painostus palkittiin. 2–1-kavennus syntyi 77. minuutilla, kun Miro Auvisen laukaus painui maalin perukoille.
Edes minuuttia myöhemmin YIlveksen pelaajalle tuomittu ulosajo (toinen keltainen) ei pysäyttänyt painostusta ja tasoituksen hakua.
Mutta kuten usein tällaisessa tilanteessa, riskin otto johti kahteen vastahyökkäysmaaliin. Peli päättyi 4-1.
– 3–1 -maali jäi harmittamaan. Olisi ollut saumaa parempaan. Mutta hyvä peli kaiken kaikkiaan kaikkien mielestä. Nyt ei pallo pomppinut, Järnvall analysoi.
Futiskausi oli pitkä. YIlveksen joukkueella alkaa kuitenkin heti futsalpelit. Ensi kauden jalkapallokuviot ovat vielä hämärän peitossa.
– Katsotaan ensi keväänä. Mutta kai voisi ajatella, että jos pelit riittävät, Ykkösen visiitti ei jäisi vain tähän kauteen. Pitää asettaa tavoitteet ensi keväänä, Järnvall tuumaili.
Tampereen seudulla on tilausta joukkueele, joka treena hyvin kolmesti viikossa ja onnistuessaan pelaa välillä A-poikien Ykkösessä.
TPV:nn ja Ilveksen kaltaiset joukkueet ovat nuorista lähtien satsanneet sekä harjoitteluun että kokoaikaiseen yläsarjoissa pelaamiseen.
Keskiössä tulee olla nuori, jonka elämäntilanne ja kiinnostus vaihtelee. Pelaaminen tosissaan ja tasokkaasti, vaikka aika tai into ei enää riitä huippupeleihin, on mahdollista tällaisten joukkueiden myötä.
Joukkueen johto ja pelaajat sekä myös sponsorit ansaitsevat tunnustuksen ja ison hatunnoston

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>