Räikänpuiston kunnostus alkanee ensi vuonna

Kaupunginvaltuusto päättää Räikänpuiston rahoituksesta marraskuun alussa. Monelle vuodelle jaettujen töiden kokonaisrahoitus on päälle puoli miljoonaa euroa. Kenties eniten puistossa muuttuu tapahtuma-aukio.

 

räikänpuisto

Pauli Piiparinen ja Mirko Harjula ovat kuvassa hiekkakentän edessä, johon tulee kaksisosainen tapahtumaukio. Toisella puolen voi pelata petankkia ja toisella puolen esimerkiksi osallistua Räikkärockiin.

Jos kaikki menee hyvin, Räikänpuiston kunnostus päästään aloittamaan ensi vuonna.

Kunnostustyöt jatkuvat usean vuoden ajan.

Ensin laitetaan kuntoon paikoitusalueet ja kehitetään hiihtoreittejä.

Vuonna 2019 ovat vuorossa leikki- ja seniorialueet ja hiihtoalueiden viimeistely. Vuonna 2020 tehdään tapahtuma-aukio ja vuonna 2021 istutukset ja rantalentopallokenttä.

Kyse on kuitenkin vasta suunnitelmista. Räikänpuiston rahoitusta käsitellään kaupunginvaltuustossa marraskuun alussa. Puiston kustannukset ovat yhteensä noin 575 000 euroa.

Itse kunnostussuunnitelmia käsitellään puolestaan vuodenvaihteessa ympäristölautakunnassa.

Tapahtuma-aukiolle esiintymislava

Räikänpuisto

Tässä on vielä hyväksymätön suunnitelma Räikänpuistosta. Räikän talo näkyy vasemmalla rakennuksena, jossa on hieman punaista, ja kartan alareunassa näkyy Räikän kenttä. Koko luonnos kaupungin investointisuunnitelmasta sisältäen Räikänpuiston investoinnit löytyy kaupungin kotisivuilta mapsto-ohjelmasta.

Jos suunnitelmat toteutuvat, Räikänpuisto pidetään osittain lähellä nykyasuaan. Osa puistosta taas muuttuu hyvinkin paljon.

Jos aluetta katsotaan Räikän talolta alas rantaan päin, edessä on ensimmäisenä varsinainen puistoalue.

Puistoalueelle istutetaan lisää puita ja tehdään istutuksia.

Vanhoja puita kaadetaan vain, jos ne ovat huonossa kunnossa, lupaa yhdyskuntatekniikan päällikkö Mirko Harjula.

Puiston alapuolella sijaitsevasta hiekkatasanteesta ollaan tekemässä tapahtuma-aukiota, jolla on esiintymislava. Aukiolla voidaan järjestää tapahtumia kuten Räikkärockia. Toisella puolella aukiota voidaan puolestaan pelata jatkossa petankkia.

Uimaranta pysyy kokolailla ennallaan, joskin vasemmalle puolelle uimarantaa on tulossa piknikalue ja sen lähelle rantalentopallokenttä.

Senioreille oma kuntoilualue

Rantalentopallokentän taakse ja samalla tapahtuma-aukion vasemmalle puolelle on suunnitelmissa esitetty skeittiparkkia ja sen lähistölle, nykyisen leikkipuiston maisemiin leikki- ja seniorialuetta.

Leikkipuisto säilyy siis omalla paikallaan, joskin siitä tulee nykyistä suurempi. Uutta on se, että myös seniorit saavat oman kuntoilualueensa.

Skeittiparkilla eri toteuttaja

Räikänpuisto

Pauli Piiparisen ja Mirko Harjulan takana näkyy Räikänpuiston viheraluetta, johon tulee lisää puita ja istutuksia. Vanhat puut pyritään säästämään.

Kaupunki ei suunnittele tai toteuta itse Räikänpuistoon suunnitelmissa esitettyä skeittiparkkia.

Tekninen lautakunta hyväksyi  skeittiparkkia koskevan puistosuunnitelman erillisenä asiana jo vuonna 2015, ja samalla skeittipaikan rakentamiselle päätettiin hakea toimenpidelupaa.

Myönnetystä toimenpideluvasta tehtiin oikaisuvaatimus ympäristölautakunnalle, joka päätti olla muuttamatta myönnettyä lupaa.

Hankkeesta valitettiin sen jälkeen Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Prosessi on kuitenkin vielä kesken, koska asiasta on valitettu edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Skeittiparkista vastaa Pirkanmaan Kaarikoirat, eikä Ylöjärven kaupunki ole ainakaan tällä hetkellä varautunut rahoittamaan hanketta.

Kaupunki ei ole varautunut myöskään siihen, ettei skeittiparkki toteutuisi.

– Emme ole miettineet, mitä sitten tapahtuu, jos se jää pois. Yksi mahdollisuus on, että alue jäisi viheralueeksi, sanoo Piiparinen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?