Kurun Yrittäjät ry juhli 60-vuotista taivaltaan

Yrittäjyyshenki huokui Kurun Seuratalolla

Juhlaväki oli pukeutunut parhaimpiinsa, kun Kurun Yrittäjät vietti 60-vuotisjuhlaansa viime lauantaina Kurun Seuratalolla. Juhlan aluksi kuultiin useita puheita, joista sykähdyttävin oli sisäministeri Paula Risikon juhlapuhe.

Sisäministeri Paula Risikko (vas.) sai Kehräämö Salo-Angoran yrittäjältä Eine Niemeltä muistoksi kurulaisen käsityöosaamisen taidonnäytteen.

Ministeri Risikon mukaan hänelle oli mieluisa yllätys saada kutsu Kurun Yrittäjien 60-vuotisjuhlaan.
– Kovin mielelläni otin sen vastaan, koska olen yrittäjien lapsi. Yrittäjäperheen lapsena oleminen oli elämää kasvattava kokemus. Sen muistan, että aina oli kiirusta. Se oli hyvää elämän valmennusta myös tähän ministerin työhön, Risikko muisteli.
Pohjanmaalta kotoisin oleva Risikko kertoi, miten hänen kotikonnuillaan elää vahva yrittäjähenki.
– Saman yrittäjyyshengen voin aistia täällä, Risikko sanoi juhlaväelle.
Hän muistutti, että yrittäjyys on se asia, joka kantaa Suomea.
– Se on iskostettu minun selkäytimeeni. Työ on parasta sosiaaliturvaa, Risikko tuumasi.
Sisäministerin tehtävä on vastata Suomen sisäisestä turvallisuudesta. Risikon mukaan turvallisuuteen liittyy se, että suomalaisilla on taloudellinen turvallisuus.
– Taloudellista turvaa tuo työ ja sitä meillä ylläpitävät yrittäjät. Kiitos yrittäjät työstänne. Muistakaa kuitenkin, että tärkein kivijalka jaksamiselle on perhe ja läheiset. Se monesti unohtuu työn tiimellyksessä. Pitäkää siis huolta läheisistänne ja itsestänne, Risikko lausui.

Yrittäjämyönteinen kaupunki

Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto korosti puutarhakaupungin yrittäjyyttä tukevaa ilmapiiriä.

Ylöjärven kaupunginjohtaja Jarkko Sorvanto muistutti omassa puheessaan, että Ylöjärven kaupunki on tunnettu yritysmyönteisyydestään ja yritysmyönteisestä ilmapiiristään.
– Tätä yritysmyönteisyyttä on Ylöjärvellä rakennettu pitkäjänteisesti ja määrätietoisesti. Se näkyy kaupungin tavoitteissa ja toiminnassa sekä tiiviissä vuoropuhelussa yrittäjien ja yrittäjäjärjestöjen kanssa, Sorvanto selvitti.
Hänen mukaansa kaupungin tehtävä on pyrkiä mahdollistamaan yritystoiminta ja elinkeinoelämän kehittyminen.
Pirkanmaan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Veikko Kiili kehotti puolestaan yrittäjiä tekemään yhteistyötä vertaistensa kanssa.
– Sitä kautta voi hakea uutta potkua päivittäiseen tekemiseen, Kiili sanoi.
Hän kertoi tyytyväisenä katselleensa, miten Ylöjärven kolme yrittäjien paikallisyhdistystä ovat vuosien saatossa löytäneet toisensa.

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Veikko Kiili (vas.) onnitteli Kurun Yrittäjien puheenjohtajaa Tapani Tienaria komealla pystillä.

– Lisäksi yrittäjäyhdistykset tekevät kaupungin ja sen yrityspalvelun kanssa erittäin tiivistä yhteistyötä kaupungin elinvoimaisuuden rakentamiseksi. Siitä hyötyvät kaikki paikkakunnalla asuvat ihmiset, Kiili totesi.
Juhlassa jaettiin kaksi Suomen Yrittäjien ansiomerkkiä, jotka saivat yrittäjä Sirpa Orrenmaa sekä KTL Kirjanpitäjä Mari Saari.
Yrittäjäjuhlan huipennus oli Kurun vuoden yrittäjän palkitseminen. Vuoden yrittäjäksi valittiin Etelän Talotarha Oy:n yrittäjä Jukka Similä. Similän haastattelun voi lukea viereiseltä sivulta.

Ylöjärven Yrittäjien puheenjohtaja Anne Juhola onnitteli kukkakimpulla Kurun vuoden yrittäjäksi valittua Jukka Similää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kurun Yrittäjien pitkäaikainen puheenjohtaja Susanna Nikinmäki (vas.) ojensi KTL kirjanpitäjä Mari Saarelle Suomen Yrittäjien kultaisen ansioristin sekä yrittäjä Sirpa Orrenmaalle Suomen Yrittäjien yrittäjäristin timanttiristin 40 vuoden ansioista yrittäjänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?