YIlveksen taival Kakkosessa päättyi

Ylöjärven Ilveksen naisten edustusjoukkue kärsi kauden viimeisessä Kakkosen ottelussaan ruman tappion lohkon voittaneelle Turun Pyrkivälle. Turkulaiset veivät pisteet Ylöjärveltä maalein 0–9.

YIlveksen Ida Lohtander (24) yrittää riistää palloa turkulaisvierailta. (Kuva: Esa Norvia)

YIlves ei saanut mitenkään kuriin turkulaisten Tiia Tikkasta, joka pyssytti ottelussa peräti viisi maalia. Vieraista osuivat myös Hanna Lehdonkivi, Sanja Ketola ja Saara Winter. Lisäksi YIlvekselle merkittiin yksi oma maali.
YIlves voitti kauden aikana 18 ottelusta vain kolme. Yhdeksän sarjapistettä oikeutti yhdeksänteen sijaan. YIlves tippuu ensi kaudeksi Kakkosesta piirisarjaan. Naisten edustusjoukkueen alamäki on ollut jyrkkä, sillä vielä pari kautta sitten joukkue esiintyi Ykkösessä.

Yksi kommentti

  1. Futisfani

    Seuralla oli liian monta täydellisesti hukattua ikäluokkaa 1994-syntyneiden jälkeen peräkkäin, eikä mikään naisten jalkapallojoukkue tällaista katoa kestä. YIlveksen naisten vuoro kadota liiton sarjatasoilta jalkapallossa tuli siten vastaan tällä kaudella. Viime kaudelta B-tyttöihin yli-ikäiseksi tulleet ripustivat nappikset naulaan ja sinetöivät käytännössä samalla ylöjärveläisen naisfutiksen katoamisen moneksi vuodeksi eteenpäin. Joukkueiden ja ikäluokkien välinen yhteistyö loppui jo vuosia sitten, vaikka muutama tavoitteellisempi pelaaja kustakin ikäluokasta olisi riittänyt naisjoukkuetta täydentämään.

    Nuoremmat ikäluokat saavat sitten pakata kimpsunsa ja suunnata alueen muiden seurojen naisjoukkueisiin, jos haluavat jatkaa futaamista aikuisiällä. Oman naisjoukkueen perustaminen uudelleen vaatisi sitoutuneet ja tavoitteelliset taustatoimijat ja pelaajat, eikä sitä pelkästään yhden ikäluokan varaan voi rakentaa. Piirin neljänneksi suurimmalta seuralta toivoisi tietysti asiallista panostamista valmennuksessa myös kilpapuolelle pelkän sosiaalipalloilun lisäksi, mutta raha ja puutteelliset olosuhteet ovat kovia konsultteja. Varsinkin olosuhteiden puolesta Ylöjärven ohi on ajettu jo aikaa sitten oikealta ja vasemmalta joka kirkonkylässäkin.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>