Viehtymisen vaara

Laineen Kasperi lupaa, että torstaina Klubilla saa sekä pohdiskella että tanssia.
Laineen Kasperi, Klubi, musiikki

Laineen Kasperi on monipuolinen taiteilija ja rapmusiikin veteraani. Huomenna torstaina hän räppää Tampereen Klubilla. (Kuva: Samuli Härkönen)

Tampereen Klubilla on huomenna torstaina luvassa ikimuistoinen iltama, paljon vaarallisia tilanteita sekä ajatuksia herättävää suomiräppiä. Näin lupaa illan päätähti, rap-artisti Laineen Kasperi, jonka loihtimat rytmit, kiehtovat melodiat ja arkisuudessaan hypnoottinen tyyli räpätä aiheuttavat sen, että vähemmänkin räpistä innostunut paikalla olija on vaarassa ihastua kuulemaansa.

Biisilistan artisti laatii vasta viime tingassa paikan fiilisten mukaan, mutta luvassa on ainakin maistiaisia tulevalta levyltä. Laineen Kasperi kertoo olevansa itsekin liekeissä työn alla olevasta kokonaisuudesta.

– Levy ilmestyy toivottavasti lopputalvesta, kun aurinko alkaa taas paistaa pidempään. Uudet biisit kertovat aika kompleksisesta yhteiskunnasta ja ihmisistä, aikamme paradokseista, Laineen Kasperi luonnehtii musiikkiaan.

– Keikalla pitää päättää, jääkö kuuntelemaan sanoituksia ja pohtimaan niiden herättämiä ajatuksia vai haluaako vain tanssia ja huutaa!

Uusien biisien lisäksi kuullaan Laineen Kasperin aiempaa tuotantoa, jossa yhteiskunnalliset ristiriidat ovat myös tuttuja teemoja. Hitit, kuten No panik ja Suurin onni, kuvailevat suomalaisuuden monimuotoisuutta, komplekseja, pelkoja ja arvoristiriitoja.

Huumori on kuitenkin aina läsnä. Vaikka Laineen Kasperi käsittelee vakavia teemoja, hän rohkenee nauraa niille, räkäisesti mutta rakkaudella.

Laineen Kasperin puhelaulua taustoittava musiikki on taitavasti tehtyä ja tunnelmia maalailevaa. Päivätöikseen Kasperi Laine suunnittelee äänimaisemia ja sävellyksiä tanssiteoksiin, näytelmiin ja kuunnelmiin, mikä kuuluu myös raplyriikoiden taustoissa.

Laineen korkeakulttuurisempaan puoleen pääsee tutustumaan vaikkapa keväällä Suomen Kansallisbaletissa, jossa esitettävän Breaking the Fury -teoksen musiikki on hänen kynästään.

Klubin keikalla Laineen Kasperin mukana on Liian iso trio, eli puhelaulun lisäksi kuullaan perkussioita, saksofonia ja poikkihuilua.

Fakta

Laineen Kasperi ja Pystyyn Kuolleet Hipit

Tampereen Klubilla torstaina 28. syyskuuta kello 20.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>