Kokemuksen puute näkyy YIlveksen otteissa

Aurinkoinen sää ja intiaanikesä (+18 astetta) olivat houkutelleet vajaa viisikymmenpäisen yleisön Räikälle sunnuntaina.

Ylöjärven Ilveksen A-poikien viimeisen kotiottelun tulos ei tällä kertaa kuitenkaan lämmittänyt. Taitava ja liiton sarjoista pitkän kokemuksen saanut TPV:n A-poikien joukkue vei pisteet Tampereelle maalein 0–8.
Kokemus on ollut avainsana Ylöjärven Ilveksen syyskauden Ykkösen taipaleella. Henkilökohtainen taitotaso YIlveksen pelaajilla on riittävä. Pelinopeus, -kovuus ja osittain myös kuntotekijät olisivat vaatineet pidempää totuttautumisaikaa Ykkösen peleihin.
Sunnuntain ottelussa kotijoukkue rakensi monta hyvää hyökkäystä ja paremmalla onnella muutama maalikin olisi kirjattu taululle. Kuitenkin säännönmukaisesti TPV:n saadessa jonkinlaisen hallinnan pelistä, hyökkäys päättyi maaliin tai ainakin hyvään tilanteeseen. Viimeistelyssä oli taitoa, joka johti kovaan viimeistelyprosenttiin.
YIlveksellä ei vielä ole rutiinia keskikentän keskustan puolustamisessa ja sekä juoksujen että erikoistilanteiden merkkauspelissä. Niinpä pelitilanteiden puolesta suhteellisen tasaväkisessäkin pelissä tappiolukemat kirjautuivat suuriksi.
Pelikulttuurin nouseminen TPV:n tasolle näyttää vaativan useiden vuosien pitkäjänteisen työn ja varmaankin myös harjoitusmäärien notamisen. Pää on avattu. Seurala on mahdollisuus nyt toistaa tämä menestys.
Itse ottelussa ensimmäiset 20 minuuttia olivat YIlvekseltä hyvää peliä. Valitettavat virheet ja yksi komea erikoistilannemaali ratkaisivat ottelun. Paras yritys laantui ja puolustusinto jäi vain puolustuslinjan varaan.
Vielä yksi ottelu odottaa ennen talven treenejä. YIlves käy Raisiossa ensi sunnuntaina taistelemassa lohkon viimeisestä tilasta tai sen välttämisestä. Voittoon olisi komea päättää rohkea syyskauden taistelu.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>