Yleispuolueesta yhden asian ryhmäksi

Kansanedustaja Sami Savio kirjoitti vastineen (Ylöjärven Uutiset 13. syyskuuta) edellisessä lehdessä julkaistuun mielipidekirjoitukseeni, jossa kysyin, että mitä on perussuomalaisten politiikan ytimessä. Odotin tiivistä katsausta asioihin, jotka perussuomalaiset kokevat tärkeiksi. Sen sijaan sain lukea ”faktoja perussuomalaisten maahanmuuttolinjauksista”.
Faktatieto Savion vastineessa rajoittui tosin yhteen ainoaan Jussi Halla-ahon linjaukseen. Halla-aho esitti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden henkilöiden sijoittamista maantieteellisesti syrjässä oleviin keskuksiin.
Savion mukaan olin väärässä käyttäessäni sanaa internointi. Kun jonkun kriteerin mukaan valitaan ihmisryhmä, joka eristetään syrjässä olevaan leiriin, on juurikin kyse internoinnista!
Savion vastineen voi tulkita vain yhdellä tavalla. Perussuomalaisten politiikka on käpertynyt maahanmuuton vastustamisen ympärille.
Pitkän taloudellisen taantuman aikana lähdettiin kansallisella tasolla tekemään isoja hallinnollisia muutoksia. Monet suomalaiset ovat tyytymättömiä julkisten palveluiden leikkaamiseen. Luomalla uhkakuvan maahanmuuttajien massasta, jotka ovat rikollisia ja fanaatikkoja, ovat perussuomalaiset saaneet rakennettua olkinuken, johon tyytymättömät kansalaiset voivat purkaa kiukkuaan.
Samaa taktiikkaa käyttävät ruotsidemokraatit Pohjanlahden länsipuolella, trumppilaiset Yhdysvalloissa ja kansallinen rintama Ranskassa. Näitä tahoja lähellä olevat rasistiset järjestöt vetävät puoleensa väkivaltaisia ihmisiä. Suomessakin on sattunut jo useita väkivallan tekoja. Poliittisen puolueen ja sen edustajien pitäisi tuntea vastuunsa. Pelon lietsominen on leikkiä tulella.
Kansanedustaja Savio myös lainaa minua huolimattomasti kirjoituksessaan. Totesin paperittomista, että aivan kuten kaikista muistakin yhteiskuntaluokista, ajautuu osa heistä rikolliselle tielle. Tämä ei vedä yhtäläisyysmerkkiä paperittoman ja rikollisuuden kasvamisen välille.
Paperittomien määrä on niin marginaalinen, että vaikka heistä osa eläisikin rikoksilla, on sen vaikutus Suomen rikollisuuteen kokonaisuudessaan olematon.
Suomessa on jo pitkään tiedetty, että meillä tulee olemaan ongelmia ylläpitää vanhusten palveluja, kun heidän suhteellinen osuutensa väestöstä kasvaa entisestään.
Nyt, kun meille on tullut nuorta väestöä kansainvaelluksen mukana, pitäisi keskittyä siihen, miten saadaan nämä ihmiset työelämään mukaan ja osaksi yhteisöämme.
Perussuomalaisten pelonlietsonta vain heikentää tilannetta ja kasvattaa radikalisoitumisen vaaraa. Niin maahanmuuttajien, kuin heitä vihaavienkin keskuudessa.

TIMO JÄRVENPÄÄ
Ylöjärven Vihreät

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?